Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sad fićo gazi tenk

Tisuće Osječana na otvaranju spomenika crvenom fići

crveni fićo, spomenik (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/9
27.06.2011.
u 22:02

Punih 20 godina poslije, kroz umjetničku instalaciju, sad fićo gazi tenka!

Legendarni crveni fićo koji je 27. lipnja 1991. nestao pod gusjenicama tenka T55 nekadašnje JNA, od večeras uz raskržje osječke Vukovarske i Trpimirove ulice ima svoj spomenik.

Punih 20 godina poslije, kroz umjetničku instalaciju, sad fićo gazi tenka!

- Do 27. lipnja nismo znali što će se dogoditi, nakon toga svima je bilo jasno da je rat počeo. Ova instalacija je podsjetnik da je Osijek bio i da će uvijek biti nepokoreni grad - rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo dodavši da je tužan jer danas uz Osječane nije Branimir Glavaš.

Otkrivanje instalacije, baš kao i divljanje tenkova JNA 91, pratile su tisuće Osječana koji će u utorak, 28. lipnja prvi put proslaviti Dan osječkih branitelja uz koncert Prljavog kazališta i Jure Stublića.

Ključne riječi

Komentara 68

OB
-obrisani-
22:49 27.06.2011.

Je ... mi blogeri ne smijemo ni blizu a ovi su mogli fotkati prije nego je završilo. Možda zato moram povremeno ispravaljti njihove priče!

OB
-obrisani-
23:03 27.06.2011.

Kakav skup debila, ovako nesto retardirano nebi mogli videti ni u Afganistanu, jesu li pozvali i predtavnike Zastave iz Kragujevca kao tvorca ova crvene azdaje koja prozdire sicusnog tenkica ...

SA
santos008
22:27 27.06.2011.

Joj! kad ga fico pocme gutit,nece silazit sa njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije