Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasukali se

Tijela 6 imigranata poginulih u brodolomu nađena na plaži u Italiji

padobranci
Foto: Mala scena
1/2
11.08.2013.
u 09:39

Oni su bili dio skupine imigranata iz Afrike i Azije koja je stigla malim ribarskim plovilom koje se nasukalo na oko 15 metara od obale.

Tijela šestorice imigranata poginulih u brodolomu nađena su na plaži u Cataniji, na Siciliji. Među šestoricom mladića mlađih od 30 godina bio je i dječak od 13-15 godina. Oni su bili dio skupine imigranata iz Afrike i Azije koja je stigla malim ribarskim plovilom koje se nasukalo na oko 15 metara od obale.

Među imigrantima, njih 98, koji su spašeni na plovilu, bilo je žena i djece. Prema prvoj analizi istrage, neki su pokušali doplivati do obale kako bi pobjegli.Šestorica su u tom pokušaju poginula i njihova su tijela nađena na plaži Plaia u Cataniji.

Imigranti su uglavnom iz Sirije i Egipta, a među njima ima 17 maloljetnika, među kojima su i tri djevojčice. Ima i pet žena među kojima je i jedna trudnica. Putovali su plovilom nekoliko tjedana. Bili su izgladnjeli i iscrpljeni, te su im talijanski spasitelji dali prvu okrjepu.

Istragu o brodolomu i poginulima otvorio je tužitelj Catanije, Giovanni Salvi.

- Plovilo se nasukalo, pa su imigranti pomislili da mogu dotaknuti dno. Iskočili su iz plovila, ali je tu odmah i duboko more i tako su se utopili- prva je analiza događaja koju je načinio Salvi.

Njih oko 20 je do plaže stiglo plivajući, a ostali su na plovilu čekali pomoć.  

>> Potonuo gliser s ilegalnim imigrantima, 24 ih se utopilo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije