Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Thompsonovo porezno rješenje: Mora platiti 356.378,19 kn

'05.08.2011., Cavoglave - Proslava 16.obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja u Cavoglavima. .Marko Perkovic Thompson odrzao koncert Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/4
09.05.2012.
u 10:00

Thompson nam je pokazao ugovor o pozajmici 110 tisuća eura koji je 2. travnja 2007. potpisao s bogatim iseljenikom iz Ekvadora

Ne dugujem dva milijuna kuna državi kako to pišu pojedine novine, nego je Porezna uprava, koja je izvršila nadzor nad mojim prihodima i cjelokupnom imovinom u razdoblju od 21. siječnja do 14. srpnja 2011. godine, utvrdila da nisam dobio 515 tisuća eura iz HDZ-ova crnog fonda za koje me optužuje Mladen Barišić u svome iskazu – ekskluzivno za Večernji list kaže Marko Perković Thompson.

Spornih 110.000 eura

Svoju tvrdnju potkrijepio nam je dokumentacijom koju je predao zagrebačkoj Poreznoj upravi, ali i njezinim zapisnikom nakon što je završen porezni postupak u srpnju prošle godine. U tom zapisniku, koji je sastavljen 14. srpnja 2011. godine, piše da je Thompson dužan 356.378,19 kuna poreza na osnovi tada utvrđene razlike u prihodima i rashodima od 733.000 kuna za 2007.

– Donoseći taj zapisnik, Porezna uprava smatra da je razlika u prihodima i rashodima bila oko sto tisuća eura. Na taj dio zapisnika Marko Perković Thompson stavlja prigovor, smatrajući da poreznici nisu pravilno ocijenili dokumentaciju dostavljenu u spis. Sve potrebne dokumente koji pravdaju tih sto tisuća eura donijeli smo i predali tijekom postupka 2011. godine – kažu Thompsonovi odvjetnici Vatroslav Šego i Marko Gracin.

Govoreći nam o tih spornih 100 tisuća eura, Thompson nam je pokazao ugovor o pozajmici 110 tisuća eura koji je 2. travnja 2007. godine potpisao s bogatim hrvatskim iseljenikom iz Ekvadora koji je ujedno i njegov kum. Uz to nam je pokazao i dokumente o transakciji pozajmice iz jedne hrvatske banke u kojoj je njegov kum u trenutku isplate pozajmice imao popriličan bankovni iznos.

– Sva ta dokumentacija o kojoj novinari pišu da nedostaje predana je Poreznoj upravi još prošle godine. Nakon što je u rujnu prošle godine u Poreznoj upravi urudžbiran prigovor na zapisnik, do danas nam nije stiglo nikakvo rješenje. A u tom prigovoru na zapisnik ukazali smo na propust da se potpuno utvrdi činjenično stanje vezano uz prihodovnu stranu s obzirom na realiziranu pozajmicu temeljem ugovora o zajmu sklopljenog s Markovim prijateljem – ističu odvjetnici.

Thompson je u travnju dobio dopis da se javi u Poreznu upravu radi dodatnih objašnjenja provedenog postupka. Poziv je dobio isti dan kada se trebao javiti, ali je u Poreznu otišao drugi dan i dostavio sva tražena objašnjenja, potvrđuju njegovi odvjetnici.

Inače, Marko Perković Thompson prvi put je u Poreznu upravu pozvan još u siječnju prošle godine nakon što je iskaz Mladena Barišića, bivšeg tajnika HDZ-a iz Sanaderova vremena, procurio u javnost i u kojemu je on tvrdio da je Thompsonu na ruke isplatio 515 tisuća eura da u predizbornoj kampanji 2007. godine ne pjeva ni za jednu stranku. Za ispitivanje Thompsonove imovine Poreznoj upravi stigao je nalog od DORH-a, a prvi poziv i izjavu o imovini Poreznoj upravi Thompson je dao u siječnju 2011. godine kada je nad njim počeo sedmomjesečni porezni nadzor.

Doznao iz novina

– Kada sam na zagrebačku Poreznu upravu otišao prvi put dao sam izjavu, ali sam dostavio i svu dokumentaciju za svoju imovinu. Postupak je trajao do srpnja 2011. kada sam dobio zapisnik na koji sam uložio prigovor. U tih sedam mjeseci često su me iz Porezne zvali telefonski i svaki put sam se odazivao i odgovarao im na pitanja koja su ih zanimala – ističe Marko Perković Thompson.

Njegov menadžer Zdravko Barišić naglašava kako je usporedo s poreznim postupkom za utvrđivanje imovine, otvoren, vođen i završen nadzor i nad Thompsonovom tvrtkom MP-ton d.o.o.

– Zanimljivo je i to da se poreznici nisu javljali od kolovoza prošle godine kada smo preuzeli zapisnik, niti su odgovorili na naš prigovor. Zanimljivo je i to da sam o naknadnom pozivu Porezne prije saznao iz novina nego što sam dobio poziv – kaže Marko Perković Thompson, smatrajući da se protiv njega vodi hajka.

Komentara 352

DE
detour
11:41 09.05.2012.

najglasniji domoljubi su u pravilu i najveci lopovi. tomposn je pojedinacni primjer, a hdz kolektivni.

OB
-obrisani-
12:38 09.05.2012.

bogu se moli, a vragu gleda

AL
AlanFord
11:13 09.05.2012.

Trebao sam i ja s rukom na srcu pljačkati državu. To je in kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije