Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni porezni dug

Thompson platio 1,17 milijuna kuna poreza i tuži Poreznu upravu

thompson
Marko Prpić/Pixsell
25.03.2013.
u 23:15

Marko Perković Thompson ne priznaje taj dug jer mu poreznici nisu uzeli u obzir sve dokumente, a tužit će ih i zbog odavanja tajne

Prije gotovo mjesec dana Marko Perković Thompson uplatio je državi 1,17 milijuna kuna, koliko mu je po drugostupanjskom rješenju razrezala Porezna uprava. To nam je potvrdio njegov odvjetnik Vatroslav Šego kazavši da su to učinili kad je drugostupanjsko rješenje postalo konačno, ali ne i pravomoćno.

– Iako je platio taj iznos, to ne znači da Marko Perković Thompson priznaje taj navodni dug i porezno rješenje. Iako je ono po našemu mišljenju nezakonito, njega poštuju svi građani pa tako i moj klijent Marko Perković. To drugostupanjsko rješenje Porezne uprave s našim dokazima preispitat će Upravni sud u Zagrebu i donijeti konačno rješenje – kaže odvjetnik Šego.

Tako se dugogodišnja priča o Thompsonovu poreznom dugu nastavlja jer će pjevač na Upravnom sudu s hrpom dokumenata i ugovora koje je tijekom poreznog postupka ignorirala Porezna uprava pokušati dokazati da državi nije bio dužan.

– Thompsonova tužba išla je Poreznoj upravi na odgovor, ali nakon pola godine još uvijek nismo dobili odgovor. Koliko je njihovo drugostupanjsko rješenje zakonito najbolje potvrđuje to što su tijekom postupka čak tri puta mijenjali iznos navedenog duga. Unatoč tome što smo im priložili sve dokumente, ugovore i izjave njegovih poslovnih partnera, prvi su put utvrdili dug od oko 300.000, drugi put je dug narastao na čak 1,8 milijuna kuna, da bi drugostupanjskim rješenjem razrezali porez od 1,17 milijuna kuna – ističe odvjetnik Vatroslav Šego.

Thompson i Porezna uprava neće se samo naći na Upravnom sudu nego i pred drugim sudovima jer je tijekom utvrđivanja njegovih poreznih obveza pjevač tužio Poreznu upravu zbog odavanja službene tajne i objave njegovih podataka.

>>Thompsonova nova pjesma: Bosna će ti reći sve, odakle nam prezime

Komentara 57

DU
Deleted user
06:06 26.03.2013.

Marko Perkoviću, prave domoljube Porezna uprava ne proganja. U mutnim poreznim vodama ne skrivaju se domoljubi, nego kriminalci.

RA
radovanzagrebcanin
04:00 26.03.2013.

Nesjecam se da su drugi pobrojani na listi poreznih duznika, npr. "ugledni novinar" BUTKOVIĆ platio porezni dug?? nije nigdje objavljeno? Ako jest tada objavite. Ako ipak nije, ako je i dalje duzan drzavi, zasto bas on radi razgovor sa premijerom?? nije li to sukob interesa???

G7
gaucho 78
00:21 26.03.2013.

Pustite nam Marka na miru, bolje bi bilo da se ispita vlast da to podrobno pokaze narodu gdje trosi te poreze, a ustanove trebaju znati tko duguje i ne od toga ciniti politicko prepiranje Marko je Hrvat i to mnoge smeta, a ne samo cetnike vec potomke Jugovica jos vise, zato je vrijeme da ih se posalje u povijest.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije