Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi demantirali informaciju

The Baghdad Post: Uhićen vođa Islamske države?

Abu Bakr al-Baghdadi
Foto: Reuters/PIXSELL
18.04.2017.
u 19:32

Vodeći arapski mediji danas ne potvrđuju informaciju o navodnom uhićenju vođe Islamske države.

Vođa terorističke organizacije Islamske države kalif Abu Bakr al-Baghdadi navodno je uhićen u zajedničkoj akciji sirijskih i ruskih snaga, piše The Baghdad Post pozivajući se na Europski ured za sigurnost i informiranje (DESI).

The Baghdad Post piše da je DESI u priopćenju za javnost napisao da se uhićenje dogodilo nakon što je su snage ISIL-a istjerane iz iračkog grada Mosula.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova kazalo je kurdskom mediju Rudaw kako nemaju informacije da je uhićen vođa Islamske države.  - Nemamo informaciju da je uhićen Abu Bakr al-Baghdadi, kalif Islamske države - izvijestilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova. 

Večernji list je početkom ožujka, pozivajući se na CIA-u i iračku obavještajnu službu, pisao da je al-Baghdadi pobjegao je iz Mosula u pustinju.  Ni vodeći arapski mediji danas ne potvrđuju informaciju o navodnom uhićenju vođe Islamske države. 

>>Hrvatska puška slama kalifat: 'Svaki vojnik odmah se fotografira i hvali na društvenim mrežama'

>>Kalif izdao kalifat i pobjegao u pustinju

>>Za ISIL želimo ubijati u EU

Komentara 13

GO
gooniegoogoo
17:26 18.04.2017.

ovo će svakako šokirati, razbjesniti i rastužiti glasilo svjetske ljevice NY Times koji u svom članku "Zašto se Trump bori protiv ISISa u Siriji" otovoreno zagovara borbu na strani ISISa.

4M
4mazge
19:04 18.04.2017.

čekić i ajmo!

Avatar dobry
dobry
18:53 18.04.2017.

Patka! I ovaj će nestati, kao i Bin Laden, bez traga i glasa, bez groba, kada cia bude odlučila da mu je istekao rok trajanja...ako uopće je ikad i postojao!? A nakon njega doći će novi "remetilački faktor". To je tako, tkomu drago, tkomu ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije