Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POWERBALL JACKPOT

Teško je bolestan, a sada je osvojio jedan od najvećih dobitaka. Otkrio što je radio s brojevima prije izvlačenja

Mega Millions and Powerball Jackpots in New York
John Angelillo/NEWSCOM
11.05.2024.
u 07:34

Dobitak je daleko najveća nagrada ikad osvojena u Oregonu. Prethodno je najveća Powerball nagrada osvojena u Oregonu bila jackpot od 340 milijuna dolara 2005. godine.

- Molio sam Boga da mi pomogne. Moja djeca su mala, a ja nisam tako zdrav - ovo je rečenica koju je kazao dobitnik četvrtog najvećeg Powerball jackpota Cheng 'Charlie' Saephan (46) koji se s rakom bori godinama. On je dobitni listić kupio 6. travnja i bio je jedina osoba u zemlji koja je uspjela spojiti dobitnu kombinaciju.

Nagradu dijeli s 37-godišnjom suprugom Duanpenom Saephanom te prijateljicom Laizom Chao (55) iz Milwaukeeja. Svi su se odlučili na gotovinsku isplatu što nakon poreza iznosi 422.309.193,97 dolara. Saephan se oslanjao na kombinaciju vjere i sreće kada je kupio više od 20 listića za izvlačenje. Tjednima prije dobitka ispisivao je brojeve na komad papira i spavao s njima pod jastukom.

Saephan je rođen u Laosu i živi u Portlandu posljednjih 30 godina. Kazao je kako će nagrada omogućiti njemu i njegovoj obitelji da žive 'bezbrižno' koliko je to moguće s obzirom na njegovu bolest. Laiza Chao je Saephanu dala 100 dolara za kupnju listića, a nakon što je on saznao za dobitak nazvao ju je da joj obznani lijepe vijesti.

VEZANI ČLANCI

- Pitao sam ju, Laiza, gdje si? Ona je odgovorila da ide na posao. Odgovorio sam - ne moraš više ići' - izjavio je Saephan kod podizanja nagrade.

Dobitak je daleko najveća nagrada ikad osvojena u Oregonu. Prethodno je najveća Powerball nagrada osvojena u Oregonu bila jackpot od 340 milijuna dolara 2005. godine.

- Želim od srca čestitati obitelji Saephans i gospođi Chao na ovom povijesnom dobitku - rekao je direktor Lutrije Oregona Mike Wells. - Ne samo da će nagrada promijeniti živote za njih troje i njihove obitelji, to je također velika pobjeda za državu - kazao je. Otprilike trećina prodaje Powerballa bit će vraćena državnim korisnicima za potporu gospodarskom razvoju, obrazovanju, uslugama veterana, državnim parkovima i više. Trgovac koji je prodao pobjednički listić, Plaid Pantry, također će dobiti bonus od 100.000 dolara.

FOTO Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini

Mega Millions and Powerball Jackpots in New York
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije