Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapljena raketa

Službena Srbija o švercu oružja još šuti

riječka luka
Nel Pavletić/PIXSELL
13.09.2013.
u 20:15

Vrh Srbije danas nije komentirao činjenicu da su propustili pošiljku raketa, a S. Tešić, kojeg se povezuje s oružjem, sve demantira

Iako je Slobodan Tešić, kojeg se spominje kao vlasnika zaplijenjenog oružja u riječkoj luci, danas zanijekao vezu s tim oružjem, službena je istraga, kako doznajemo, i dalje usmjerena na njega. Podsjetimo, otkriveno je da su početkom ovog tjedna carinici u riječkoj luci, istražujući sumnjivu deklaraciju, pronašli kontejner pun raketa, a sumnja se da je njihov vlasnik poznati srpski trgovac oružjem Tešić.

– Ova pošiljka nema nikakve veze sa mnom i ja molim vlast i u Srbiji i u Hrvatskoj da se to prenese i da se ispita sve do kraja – izjavio je Tešić danas za B92. Iako činjenica da je Srbija propustila pošiljku oružja do riječke luke i te kako može štetiti toj zemlji budući da je time prekršila embargo UN-a, do zaključenja ovog teksta službena Srbija, dakle nitko iz vrha te države, ni predsjednik Nikolić ni premijer Dačić, nije se oglasio o ovoj aferi, ali kako doznajemo, ni raspitivao u MORH-u ili obavještajnim službama.

Dosadašnja istraga pokazala je da se u kontejnerima nalazilo nekoliko vrsta raketa te dijelova za rakete. Pronađene su rakete kalibra 122 mm za VBR te podvjesne nevođene rakete S8 od 80 mm za saćaste lansere, avione i helikoptere. Novost je da je na lažnoj deklaraciji pisalo da se u kontejneru nalaze strojevi za proizvodnju plastičnih cijevi te da je odredište pošiljke bio Abu Dhabi. Obavještajne službe kažu da je pravo odredište bio Sudan, negdje na obali Crvenog mora. Potvrđeno je da je kroz riječku luku prošlo već 10-ak takvih kontejnera iz Srbije, a navodno je bio najavljen dolazak još nekoliko njih.

>>Zaplijenjene srpske rakete u riječkoj luci

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije