Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema štednje
Povratak na članak

Temelj sukoba pitanje treba li Grčkoj otpisati dio duga ili ne

Upućeni izvori bliski Eurogrupi tvrde i ovih dana kako je Tsipras prvo mjesecima odbijao uopće slati svoje pregovarače

Komentari 41

MA
majeltomoguce
22:48 05.07.2015.

Kako ih nije sram? Živjeli su kao bogovi tolike godine i sada kada je pipa presušila oni nešto uvjetuju EU i prkose. Pa sam Grk, neki intelektualac, je nedavno izjavio da su prije nekoliko godina zaposlili 250000 državnih službenika pred izbore (što kod nas sada radi i SDP, ali ipak u puno manjem broju - 3 godine štede pa pred izbore časte) kako bi se zadržali na vlasti. Dodajte tome bonuse ljudima kada dolaze na posao, pa 14 plaća, pa u mirovinu do 60 godine ... Cijeli svijet priča o Grcima već mjesecima i godinimama i oni se sada, nakon svega nabrojanoga, pozivaju na neki ponos. Sram vas bilo Grci! Zatvoriti sve pipe, pa počnite skupljati boce kao i Hrvati malo. Hrvatska bi bila mala Amerika da je dobila tolike milijarde pomoći koje su Grci dobili. SRAMOTA!

VL
ST
stefj
22:49 05.07.2015.

Nema štednje, ali ako želi spasiti Grčku, Tsipras treba hitno štampati drahme i na taj način smanjiti potrošnju države. Tako to obično završava kada trošiš tuđi novac - opljačkaš vlastiti narod da bi ga vratio... Ovo isto čeka i Hrvatsku, samo mi trebamo jedan korak manje - mi Kunu već imamo, pa nema stresa od izlaska iz Eurozone i ostalih gluposti. Kod nas će to biti puno lakše... Znači Grčka opet kreće u hiperinflaciju i daljnje nestajanje srednjeg sloja...

VL
Avatar bok
bok
00:19 06.07.2015.

Uskoro se budu sirijcima i afgancima pridruzio val izbjeglica iz grcke.ako bi im poklonili jos par stotina miljardi € to bi trazili onda i drugi duznici.dakle stegla im se omca oko vrata...

VL
OP
OpasanNekiLik
23:15 05.07.2015.

I Slovaci i Česi i Poljaci, a sad i Hrvati imaju znatno manje plaće (prosječna plaća) od Grka i uplaćuju lovu u EU fondove iz kojih se Grke pomaže da bi imali višestruke plaće i penzije, pa tko je tuu lud. Oni sad sami sebe na referendumu pitaju hoćemo li vraćati pare koje smo posudili od EU. Ma da, najbolje da nećete, dat ćete otoke i druge resurse da vratite dug. Bagra teška. Bizantski stil muljanja i varanja, neće to više proći u EU.

VL
LE
lenger
11:28 06.07.2015.

Pa sta ste očekivali da čovijek koji ima Marxa i Lenjina u uredu vrati svoj dug?

VL
MX
MXLCLGTG
00:39 06.07.2015.

dug je dug i to treba vratiti.

VL
MU
Mukowsky
07:29 06.07.2015.

Sad neka zemlje eurozone organiziraju referendum i pitaju svoje građane da li i dalje žele davati dio svoje zarade Grcima. To bi bio "demokratski" odgovor na "demokratski" referendum.

VL
DU
Deleted user
07:24 06.07.2015.

Jesu li oni to sami sebi otpisali dugove?

VL
DU
Deleted user
02:02 06.07.2015.

Koji to mentalitet moze uopce nesto takvo predlagati? Razumijete li vi da svaki novčić potrošen, netko je morao zaraditi. Oprostiti Grcima dug, znaci da ce netko biti prevaren I zakinut. Sve zele demokraciju kada je u pitanju dobijanje, dizanje kredita, a kada dugove treba vratiti, onda traze diktaturu. Strašno! Samo zasto sto hodaju I dišu zrak, ne znaci da im je netko dužan osigurati tu egsistenciju.

VL
RT
Rollo.Tomasi
08:09 06.07.2015.

Dakle, koliko sam ja shvatio, glasali su protiv mjera štednje. Koje im uvjetuje EU. Jer više nemaju novaca i neće dobivati kredite. I sad će i dalje trošiti kao ludi. No s obzirom da nema više kredita, morat će provesti mjere štednje.

VL
LE
lenger
11:21 06.07.2015.

Ako postoji demokracija u EU onda se narod eurozone mora pitati za odgovor na to pitanje jer to je njihov novac.

VL
SA
santos008
06:11 06.07.2015.

Ovaj podvali svom narodu dva puta .Prvi put kad je pomocu lazi dobio izbore i drugi put sada kad je ukakio sa EU ,pa mu treba alibi da bi se izvukao sebe iz septicke jame u koju se sam uvalioio svojom ,drskoscu ,bezobrazlukom i neznanjem.I mi imamo jednog takvog ali na zalost mnogi ga Hrvati ne prepoznaju.

VL
DU
Deleted user
15:07 06.07.2015.

Pa vec su dobili oprost od 100 milijardi prije dvije godine, i uspjeli se u te protekle dvije godine zaduziti za daljnjih 80 milijardi!!! Prema tome, cak da im se i kompletno otpise dug, za pet-set godina imamo istu situaciju!!!

VL
Avatar Cugam-Domoljubno
Cugam-Domoljubno
10:09 06.07.2015.

Temelj sukoba pitanje treba li Grčkoj davati nove kredite i posuđivati daljni novac jer otpisivanje starih dugova je samo pitanje vremena i gotova činjenica.

VL
SA
santos008
06:01 06.07.2015.

E, neka je Tipras pokazao Europskoj Uniji,jos kad im Grcka zavrne slavine,pola europljana ce pocrkat -Od smjeha.Grci uopce nemaju desnu partiju ,kod njih postoje tri partije :Lijeva ,Lijevlja ,Najljevlja.

VL
Avatar Cugam-Domoljubno
Cugam-Domoljubno
11:48 06.07.2015.

Ne mogu Grci nikako propasti jer kao pravi balkanci uz Boga i domoljublje vjeruju u bajke i mitove i u tome se osječaju kao svoji na svome.

VL
KA
kafka
00:53 06.07.2015.

Otpis duga Grčkoj trebao bi pratiti i proporcionalni otpis duga bilo kojoj drugoj zemlji EU, naravno uključivši i Hrvatskoj. Otpis i dijela duga samo Grčkoj bio bi nepravedan prema ostalim članicama EU. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ako ne može vratiti dug neka u tom iznosu proda vjerovnicima, a među kojima je više zemalja EU, svoje otoke. Na tom otocima se može uspostaviti nova EU država . . . . . . . . . . .. . . . . . .

VL
Avatar Cugam-Domoljubno
Cugam-Domoljubno
09:27 06.07.2015.

Temelj sukoba pitanje treba li Grčkoj otpisati dio duga ili pozvati balkansku braču na zabranjeni Thompsonov koncert da sanjaju kako su svoji na svome u svojim dugovima i mentalnoj sramoti.

VL
AN
anticenzura
00:58 06.07.2015.

Balkanci sto kokodacu po forumu ne trebaju dijeliti lekcije ekonomije Grckom narodu, posto su oni dokazali sta znaju kroz citavu povijest, od Austrijskih konjusara, pa sve do 90-ih na ovamo.

VL
MA
Malenkost
08:06 06.07.2015.

Balkanci ostaju balkanci. Uvijek sam govorio HR sunadodnjacima - ne ulazi u HR ili BiH. To je Balkan. Sad imaju dolje kuce a dijeca i unuci im bez radnog odnosa. Pogledaj Imotski. Sad i treca Generacija napusta HR i pravac EU. HR je nesposobna organizirati drzavu na nivou srednje Evrope. "Elite i Ilteligencije" sami komunisticki konvertiti te napuhani balkanci u sakou i kravatama.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.