Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENA SJEDNICA

Tamara Obradović Mazal opozvana s dužnosti

tamara obradović mazal
Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2013.
u 16:00

Obradović Mazal bila je zamjenica predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću

Tamara Obradović Mazal, dosadašnja zamjenica predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću, na današnjoj je zatvorenoj sjednici Vlade opozvana s dužnosti.

Kristina Alerić imenovana je zamjenicom ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješene su dosadašnje članice Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Vesna Gantner i Snježana Španjol te je Davorka Hajduković imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede.

Vlada je imenovala i pomoćnike ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Mirjana Zećirević imenovana je pomoćnicom ravnateljice za tržište rada i politike zapošljavanja, Tamara Kelković Benko za financijsko upravljanje i upravljanje imovinom Zavoda, Boris Omerzo za pravne poslove i upravljanje ljudskim potencijalima i Teo Matković za razvoj organizacije i provedbu projekata.

Temeljem provedenog postupka po Odluci o postupku imenovanja članova iz Republike Hrvatske u Europski gospodarsko-socijalni odbor, imenovani su članovi iz Republike Hrvatske u navedeni Odbor. Davor Majetić član je na prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca, Dragica Martinović Džamonja članica je na prijedlog Hrvatske gospodarske komore, Violeta Jelić na prijedlog Hrvatske obrtničke komore, Marija Hanževački na prijedlog Nezavisnih hrvatskih sindikata, Anica Milićević-Pezelj na prijedlog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vilim Ribić na prijedlog Matice hrvatskih sindikata, a Lidija Pavić-Rogošić, Marina Škrabalo i Toni Vidan na prijedlog Ureda za udruge.

Dosadašnji vršitelj dužnosti zamjenika ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Zoran Lončar razriješen je te je Tatjana Prenđa Trupec imenovana novom vršiteljicom dužnosti, do imenovanja zamjenika ravnatelja na temelju provedenog javnog natječaja. Radi odlaska na tu dužnost, a temeljem prijedloga ravnatelja navedenog Zavoda, Tatjana Prenđa Trupec razriješena je dužnosti pomoćnice ravnatelja za informatičku tehnologiju. Također, Sandra Orešić imenovana je pomoćnicom ravnatelja za pravne poslove.

Nakon provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovani su predstojnici ureda državne uprave u županijama. Branimir Posavec imenovan je predstojnikom Ureda u Međimurskoj županiji, Ljerka Jović-Mikor u Varaždinskoj, Baldo Pušić u Dubrovačko-neretvanskoj, Đurđa Babić u Požeško-slavonskoj, Đurđa Barić-Dakić u Krapinsko-zagorskoj, Katarina Boljevčan u Virovitičko-podravskoj te Ivo Gregov u Zadarskoj županiji. Istovremeno, navedenima su povučene ovlasti za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama.

Za izbor kandidata Republike Hrvatske za člana Europskog revizorskog suda u Luksemburgu predlaže se Neven Mates

>> Milanović: Neću prihvatiti Sauchinu ostavku

Komentara 3

VE
velikazmija
16:29 21.03.2013.

prestava za javnost što je sa novim radnim mijestima

OB
-obrisani-
17:03 21.03.2013.

Jadna Tamara Obradović Mazal, mora da je nešto dobro napravila?

EN
ENTUZIJASTA
17:47 21.03.2013.

Toliko novih imenovanja! Sad trk u matični ured provjeriti čiji su to supružnici,braća,ljubavnici,članovi... I tako već svi znamo da bez ove gornje komponente tu nije nitko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije