Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasne petarde

Talijansko Silvestrovo: Dvije osobe poginule, 350 ozlijeđenih

petarde
Ivica Galović/PIXSELL
01.01.2013.
u 12:45

Dvije osobe su poginule i više od 350 je ranjeno u novogodišnjoj noći u Italiji zbog petardi. Tragična novogodišnja noć za Talijane koji nisu htjeli odustati od pucnjave s petardama i to onima zabranjenima.

Dvije osobe su poginule i više od 350 je ranjeno u novogodišnjoj noći u Italiji zbog petardi. Tragična novogodišnja noć za Talijane koji nisu htjeli odustati od pucnjave s petardama i to onima zabranjenima. U mjestu Pontelatone pokraj Caserte, sjeverno od Napulja, poginuo je vlasnik restorana Pasquale Zacchia (51) od eksplozije snažne petarde koja mu je raznijela lubanju. U mjestu Montefusco, pokraj Avellina, također na jugu Italije, poginuo je građevinski poduzetnik Antonio Serino (49) koga je raketa pogodila u lice.

Samo u regiji Campaniji, koje je glavni grad Napulj, osim te dvojice poginulih ranjeno je 107 osoba, što je znatno više u odnosu na doček nove 2012. kada je bilo ranjeno oko 70 osoba. Premda je policija zaplijenila tone nelegalnih petardi, svake godine ima ranjenih, a ove evo i poginulih od eksplozija papirnatih bombi koje trebaju donositi radost, a donose smrt.

Inače, Talijani su silvestarsku noć proveli na trgovima uz glazbu. U ovoj godini očekuju ih parlamentarni izbori, zatim izbori u nekim regijama kao što su Lombardija i Lazio, te za gradonačelnike, na primjer, u Rimu. Svoj posljednji novogodišnji govor kao šef države održao je Giorgio Napolitano kome u svibnju istječe sedmogodišnji mandat i novi će parlament birati novog predsjednika republike. Napolitano je govorio o krizi, Europi, socijalnoj situaciji i naglasio kako bi 2013. godina trebala označiti izlazak iz recesije.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije