Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi

Talijanski premijer Mario Monti najavio ostavku

'Italian Prime Minister Mario Monti gestures next to German Chancellor Angela Merkel during a news conference at Villa Madama in Rome July 4, 2012. REUTERS/Max Rossi (ITALY - Tags: POLITICS BUSINESS)'
Reuters/Pixsell
08.12.2012.
u 22:32

''Monti namjerava podnijeti ostavku nakon što parlament usvoji zakon o stabilizaciji'', piše u priopćenju sastanka Napolitano-Monti

RIM – Predsjednik nestranačke vlade Mario Monti najavio je svoju ostavku večeras u razgovoru s predsjednikom talijanske republike Giorgiom Napolitanom. Nakon što je bivši premijer Silvio Berlusconi najavio kako će se kandidirati za premijera na sljedećim izborima i nakon što je njegova stranka Narod slobode (PDL) obznanila kako je iskustvo sadašnje vlade iscrpljeno i kako ona nije donijela boljitak Italiji, već je dovela državu pred potpunu propast, premijer Monti se večeras sastao sa šefom države Napolitanom u Quirinaleu, sjedištu talijanskih predsjednika i najavio svoju ostavku.

\"Monti namjerava podnijeti ostavku nakon što parlament usvoji zakon o stabilizaciji. Nije moguće nastaviti rad nakon što je PDL povukao svoje povjerenje vladi“, piše u priopćenju nakon sastanka Napolitano – Monti. U slučaju da vlada ne bude imala potporu prije usvajanja zakona o stabilnosti, koji uključuje državni proračun za sljedeću godinu, Monti će odmah podnijeti ostavku.

Prema nekim predviđanjima drži se kako bi Monti mogao podnijeti ostavku koncem godine, te bi se raspustio parlament i izašlo bi se na prijevremene izbore u ožujku, zapravo mjesec dana prije redovnih parlamentarnih izbora.

Berlusconi je danas kazao kako ulazi u trku za premijera jer “namjerava pobjediti”. Po njegovu mišljenju PDL nije našao dostojnog zamijenika te se on mora kandidirati za premijera, premda, kako je izjavio, to ne čini zato što mu nedostaje premijerska palača, već zbog želje da pomogne Italiji da izađe iz krize. Berlusconijev povratak negativno su ocijenile ne samo ostale talijanske stranke, već i mediji u Europi.

>> Berlusconi priča o povratku na vlast – burze odmah potonule

Komentara 7

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
06:27 09.12.2012.

Nije mi jasno zašto se Mulanović s pratećom kamarilomv ne ugleda na Montija već uporno steže premijersku fotelju iako je i sam svjestan da je nesposoban za takav položaj i da je baš slučajno upao u nju ?

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:54 08.12.2012.

Talijanski premijer Mario Monti najavio ostavku Hvala Bogu ovaj polumrtav covjek popeo mi se na vrh glave svaki ga dan gledati na Talijanskim vijestima i mucati svaki dan isto kao neki papagaj. Covjek nezna ni gdje se nalazi a naa tako visokoj duznosti Ti koji prate talijanske vijesti znadu o cemu pricam

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
23:05 08.12.2012.

Mario Monti, Bilderberg i Novi svjetski poredak. Ne samo u Italiji, vec u svijetu, postoje razne vrste i razine zidarstva. S vremenom, Slobodno zidarstvo je promijenio lice i ulogu, ovisno o razini, opsegu i znacaju iste. A isto tako, ovisnoo o vise ili manje ovlastima, jakih . . . . Vidam ljude koji se prepiru oko vjere, a Covjek bi rekao da se u isto vrijeme takmice tko ce je se manje pridrzavati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije