Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom Adventa

Taksi se ne zove samo za kratke relacije: Uber otkrio koja je vožnja bila najduža

U nedjelju oko 2000 vozača Ubera ide u štrajk
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
05.02.2024.
u 11:29

Osim hrvatskih korisnika, tijekom zagrebačkog Adventa usluge su najviše koristili korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Francuske te Švicarske

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u prosincu je u Zagrebu ostvareno 125.910 dolazaka i 236.190 noćenja, što predstavlja porast od 17% u dolascima i 10% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine. Zagrebačku popularnost tijekom adventskih mjeseci potvrdili su i rezultati Ubera koji je izvijestio da je ostvario značajan rast vožnji tijekom zimskih mjeseci. 

Naime, za vrijeme adventskog razdoblja, od 5. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024., Uber je u Zagrebu zabilježio porast putovanja od preko 50 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. 

Najpopularnije adventske destinacije Uber korisnika u Zagrebu, kako se navodi, bile su Zrinjevac i Kaptol. Osim kratkih gradskih vožnji, korisnici su putovali i na znatno dužim relacijama. Najduža vožnja od čak 417 kilometara zabilježena je od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Splita.

VEZANI ČLANCI:

Osim hrvatskih korisnika, tijekom zagrebačkog Adventa usluge su najviše koristili korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Francuske te Švicarske.

"Kao što rezultati pokazuju, Hrvati i turisti svakodnevno prepoznaju Uber kao sigurnu opciju usluge prijevoza. Nama je sigurnost prioritet u poslovanju, što dokazuju i brojne opcije u aplikaciji poput iskazivanja cijene unaprijed ili dijeljenja vožnje s drugim korisnicima. Također, svaki korisnik ima pristup sigurnosnim značajkama koje su dostupne u aplikaciji i za svaku je vožnju, po potrebi, na raspolaganju služba za podršku“, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

GALERIJA Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

U nedjelju oko 2000 vozača Ubera ide u štrajk
1/8

Komentara 2

ZM
zm1
14:16 05.02.2024.

Zato je kad ides iz splita u zg , cijena duplo veca

DU
dugiarap
12:18 05.02.2024.

Dajte cijenu za Split! Kad oduzmete proviziju i 25%poreza na istu, cestarinu i gorivo, intelektualac je oderao 800km za 100 eura, je...na matematika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije