Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Svu djecu vukovarskih Srba treba javno pitati da li vole Hrvatsku

U kadru je najprije ploča na kojoj piše: Republika Hrvatska, Osnovna škola Nikole Andrića. Vukovar. Potom ravnatelj škole Željko Kovačević, kaže: “Sve su to hrvatske škole”.

Komentari 48

MA
mace
12:55 10.11.2013.

Ovo sto ima u vukovaru nema drugdje nigdje da se djeca djele na srbsku i Hrvatsku u svim drugim zemljama je da na primjer njemacka austrija sva djeca idu u skole na njemacgom jeziku kao obavezno skolovanjie a dodatno imajuu skole ucenje hrvatskog srbskog turskog ali samo privatne

VL
Avatar Naravno
Naravno
17:16 10.11.2013.

HipnosPajdaš HipnosPajdaš 10.11.2013 u 16:38h naravno Naravno da trebaju i to is svega glasa.Kome se ne sviđa granica mu nije daleko i mirna bosna. . . . Granice nisu prirodne i treba ih menjati

VL
IS
istri
12:55 10.11.2013.

van svake pameti. mozda djeca bi trebali se pitati dali ti odrasli su pri sebi.

VL
CA
campa
15:30 10.11.2013.

Mislim da autor teksta nije u pravu ovo pitanje treba postaviti odraslim Srbima koji žive u Hrvatskoj jer oni imaju najveći utjecaj na djecu.Jer ako odrasli ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu normalno je da će se isto odraziti na njihovu djecu.

VL
Avatar Naravno
Naravno
16:32 10.11.2013.

HipnosPajdaš 10.11.2013 u 16:13h To pitanje bi za srbe trebala biti obveza....te bi ih to trebalo pitati tri puta na dan....tako dugo dok ne shvate da u njoj žive.... i živjeti će za vijeke vjekova. . . . . . . . . Zar trebaju da pevaju Danke Deutschland, Zar treba da se od njihove plate otima i plaća Vatikanu apanaža ?

VL
Avatar Naravno
Naravno
17:15 10.11.2013.

A1 ko ne voli Nemački poklon neka se odmah odreklne poklona . Nikad veći nemački poklon nije bio

VL
JM
jsos.markezic
09:30 11.11.2013.

sve srbe a osobito koji vode srpsku politiku u RH treba pitati da li uopće žele dobro Hrvatskoj. Naime dok nisu postavljali famozne ploče u Vukovaru nitko u ostatku Hrvatske nije niti pitao za pojedine ploče. Sve me podsjeća na 90-te, Hrvati nisu imali pojma (osim Franje Tuđmana) da srbi pripremaju rat, isti način isti scenarij, "UGROŽENO SRPSTVO" niti tada a niti danas se ne ističe jedan srbin koji bi svom narodu rekao riječi pomirenja. U srbiji je tada na vlasti bio SLOBIO danas je MALI SLOBO nevidim razliku, isto, a mi u Srbiju šaljemo svoje udžbenike na ocjenu valjanosti. Hvata me jeza

VL
KS
kssk13
08:46 11.11.2013.

Uistinu se pitam što se gdinu Pofuku dogodilo da je napisao ovako ružan i nepotreban članak. Objektivnom čitatelju se nameće pomisao da je ovo vrlo osobno tj. da autor ima neki svoj razlog zbog kojeg se obrušava i napada gđuu Krišto. Da je Jugoslavija, znamo čemu bi ovakav članak poslužio, bio bi uvod da se gđi Krišto pozvoni na vrata, uhapsi ju i bez suđenja (čemu suđenje pa članak je to odradio) po hitnom postupku odvede na Goli otok ili Daksu.

VL
Avatar Blond Beast
Blond Beast
10:23 11.11.2013.

Branimire šteta zaista što nisi bio u Vu 1991 da se susretneš sa roditeljima te srpske djece. vjetojatno bi završio praveći društvo Siniši Glavaševiću na dnu jame, o kojim ti prijetećim fašističkim porukama pričaš, znaš dobro šta se u Vukovaruu dogodilo a mi smo ih sve amnestirali i njihovi zločinci i danas hodaju gradom i šalju i dana danas preko ljeta tu djecu preko dunava u srpske vojne kampove.

VL
HU
humagum
10:50 11.11.2013.

tako je i u Istri , ima dvojezičnih Talijanskih škola a u njima najmanje Talijana , po zadnjem popisu 2011 ima 6,3 % Talijana ali dvojezičnost ostaje pa makar ih bilo i 1 % jer se naše vlasti uvlače svima u š...k .......

VL
Avatar ambasadoor
ambasadoor
22:08 10.11.2013.

Svi mogu pogledati tu emisiju na yt i sami zakljuciti o cemu se tu radi.Preporucam da je pogledate tako da mozete sami stvoriti sud o cemu se tu radi,a ne da vam netko servira svoje subjektivno misljenje o necemu.Naslov je "Slika hrvatske vukovar 2012."

VL
AS
asi2013
10:16 11.11.2013.

Pofukov članak je od početka do kraja provokativan i jedino je usmjeren da dotuče, a i opravda komunističko smjenjivanje novinarke. Kada bi se pitala većina ljudi u domovini, on bi bio moralno osuđen zbog svoga djelovanja, koje poziva na zaborav onoga što smo doživljavali.

VL
Avatar pašče1
pašče1
17:57 10.11.2013.

Kakvo glupo pitanje ..... pa što se pod tom misli....... na vlast ...... na granice,....... na brda i doline ...... . na zakone ....... na politiku ...??????.. itd,,,,itd....

VL
SV
Svetovid
13:49 11.11.2013.

Degutantno bi mi bilo gledati taj prilog novinarke HTVa kao što mi je degutantno čitati ovu gore kolumnu koja odmah radosno uskoči i drži lekciju cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Gospodin Pofuk se pravi da ne zna da hrvatske zastave koje ritualnoo gore na Marakani ili stadionu JNA su uglavnom skidane sa javnih pročelja u Podunavlju. Pravi se da ne zna da se u Vukovaru i u ovoj godini skandiralo "Ovo je Srbija". Pravi se da ne zna da je Vojislav Stanimirović, čelni čovjek tamošnjih Srba u najmanju ruku gledao kako se 1991. tamošnje neSrbe ubija i progoni pa je prema tome kao visokorangirani paramilitarac i političar sudjelavao (pogledati slučaj Glavaš za primjer). Pravi se da ne zna da je današnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić titulu "Vojvode" zaradio dobro obavivši "posao" upravo u tom podunavlju 1991. Ako mi se išta najviše gadi u javnom novinarskom životu to je prodavanje lažnog morala. Rekao bi Bora "ostani đubre do kraja" i držao se toga.

VL
Avatar puky
puky
11:10 11.11.2013.

... pa ima pravo ovaj poufek ... gdje ćeš srbijanca pitati voli li Hrvatsku kad je od malena "vaspitavan" da Hrvatska uopće ne postoji a pod tim imenom je nešto strašno zlo za njega, njegovu kevu, deda gvozdena, paraskevu draginju, teću jovu i ćaću ludog milojicu ... strava ...

VL
JU
juzer
12:59 11.11.2013.

Koji je to veliki demokrat gospodin Pofuk. dobro, što se on ideološki ne slaže sa K. Vidović-Krišto i što ima drugačije mišljenje. ali gdje je bio taj g. Pofuk, kada je Karolina bila optuštena? zašto se sada poteže prilog KK Vidović-Krišto od prije godinu dana? sa kojim ciljem? pa nije KVK bila optuštena zbog tog priloga, nego zna se zbog kojega. zar Pofuk nije trebao podići svoj glas protiv otkaza KVK bez obzira, koliko se ne slaže sa njom? ako se drži Voltaira. i zar nije trebao podići glas zbog otkaza Latinu i još dvoje novinara, nakon intervjua sa R. Tomašić? ovdje se svakodnevno lamentira samo o onoj visoko priviligerianoj manjini, koja polaže pravo da je suvladar hrvatske. a niti jedna činjenica iz priloga K Vidović-Krišto o Kinseyu nije demantirana, zato što je sve istina. zapravo nije demantirao ni Kinsijev institut. dovoljno je pročitati članak bivšeg direktora K. insituta, Bancrofta sa službene stranice Kinsey instituta, koji je bio objavljivan na nekoliko hrvatskih portala, koji potvrđuje sve ono što je rečeno u Karolininom prilogu. i što je u tome loše, što je KVK pitala srpsku djecu vole li hrvatsku? neka g. Pofuk pogleda emisije sa njemačke televizije, gdje su novinari u jednoj gradskoj četvrti Berlina, u kojoj živi puno turskih i arapslih useljenika, pitali tamošnje mlade turke, da li vole njemačku, odnosno da li više vole njemačku ili tursku? i za koga navijaju kada igraju njemačka i turska.

VL
Avatar Jorge
Jorge
19:15 11.11.2013.

Pofuk nas, čini se, želi uvjeriti da je pomirenje namjenjeno Srbima, ali ne i Hrvatima. I mi imamo svoja pitanja, nadanja, strahove. Nitko sretniji od nas da svi hrvatski Srbi prihvate Hrvatsku bez zadrške, kao što su je prihvatili naši srpski suborci.

VL
JU
juzer
13:05 11.11.2013.

Piktor, ti nemaš pojma gradišćanski hrvati sebe vide kao Austrijance, hrvatskog podrijetla. prvi im je jezik njemački. Hrvatski uče samo o kulturnim društvima, ono malo da se ne zaboravi i ne znaju ga svi. a i oni koji ga znaju,ju, govore hrvatski sa njemačkim akcentom. Andresa Iwanschitz, austrijski reprezentativac, hravtsko-gradišćanskih korjena, zna samo njemački

VL
AJ
ajmenama
12:07 13.11.2013.

Pofuče, što te uhvatilo?

VL
KI
Korisničko ime
12:59 10.11.2013.

Gnjusno do bola. Da je zivjela prije 70 godina sigurno bi bila zaposlena u djecjem konc logoru na Pagu, ili u Jastrebarskom. Hvala gospodinu Branimiru na ovom clanku. Mozda otvori oci ponekom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.