Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Svjedočio susjed: Pistorius tijekom suđenja drhtao i prekrio uši rukama

Suđenje Oscaru Pistoriusu
Foto: Reuter/PIXSELL
1/5
06.03.2014.
u 15:56

"Oscar je plakao i govorio "Molim te, daj da bude živa", govorio je kako će posvetiti svoj život Bogu ako ona preživi", ispričao je susjed

U nastavku suđenja Oscaru Pistoriusu za ubojstvo Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine svjedočio je njegov susjed.

Radiolog Johan Stipp, koji je među prvima došao na mjesto događaja, rekao je kako je u kuću Pistoriusa došao nakon što je čuo vrisku i pucnjeve. "Na dnu stepenica je ležala žena", rekao je Stipp i dodao kako je Pistorius rekao čim je ovaj došao "Upucao sam je. Mislio sam da je provalnik. Upucao sam je", rekao je.

Stipp je rekao kako je pokušao pomoći, no da je znao da ne može puno učiniti s obzirom da Reeva nije pokazivala znakove života, javlja abcnews. Ispričao je kako je Pistorius kleknuo kraj ubijene i počeo moliti. "Oscar je plakao i govorio "Molim te, daj da bude živa", govorio je kako će posvetiti svoj život Bogu ako ona preživi", ispričao je Stipp.

Opisao je kako je Pistorius jednu ruku držao na Reevinoj rani, a s drugom joj je prstima oslobađao usta kako bi mogla disati. Pistoriusov susjed je ispričao kako se te noći bojao za njegovo mentalno stanje. "Bojao sam se da ne naudi sam sebi", rekao je. Tijekom Stippovog svjedočenja Pistorius se lagano tresao, a uši je lagano prekrio rukama.

Podsjetimo, Pistorius je Reevu upucao kroz kupaonska vrata, a tvrdi da je mislio da se radi o provalniku. Ako ga osude, Pistoriusu prijeti najmanje 25 godina zatvora prije mogućnosti uvjetne kazne.

>> 'Reeve je zvala upomoć. Tako glasno viču samo ljudi kad im je život zaista ugrožen'

>> Televizija prikazala fotografiju svjedokinje bez njena pristanka. Sutkinja naredila istragu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije