Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna gora

Svjedoci stravične prometne nesreće: Sve se odigralo brzo

prometna
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
24.06.2013.
u 12:40

Od 46 putnika iz Rumunjske njih 18 poginulo je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u kanjonu Morače

Stravična nesreća u kanjonu Morače u Crnoj Gori odnijela je još jedan život. Od ukupno 46 putnika iz Rumunjske njih 18 je poginulo s tim što je zdravstveno stanje četiri putnika i dalje kritično. I ostali su putnici lakše ili teže ozlijeđeni te se i dalje nalaze na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici. Prema podacima iz Podgorice, u Kliničkom centru operirano je 28 osoba.

– Sve se odigralo brzo, vozač je u trenutku nesreće vozio malo brže, kad je autobus proklizao – rekla je novinarima Karmen Dorobec iz Bukurešta, jedna od od putnica koja je preživjela nesreću.

Putnici su bili na putu prema moru gdje su se planirali zadržati nekoliko dana. Nesreća se dogodila u blizini kavane Počinak koja se nalazi uz samu magistralnu cestu. Crnogorski mediji pišu da je prije nesreće autobus izašao uz tunela nakon čega je probio rubnik i zatim sletio u provaliju duboku 40-ak metara. Odmah nakon nesreće sve službe Crne Gore podignute su kako bi se pomoglo unesrećenima. RTCG prenosi da se u prva tri sata nakon informacije o nesreći u Klinički centar Crne Gore samoinicijativno javilo više od stotinu građana kako bi dali krv za ozlijeđene.

Zbog nesreće rumunjskog autobusa predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je brzojave sućuti čelnicima rumunjskog parlamenta, predsjedniku Zastupničkog doma Valeriuu Stefanu Zgoneu i predsjedniku Senata Georgeu Crinu Antonescuu.

– U svoje ime i ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora upućujem Vama i građanima Rumunjske najiskreniju sućut zbog tragične pogibije 18 Vaših sugrađana u prometnoj nesreći u Crnoj Gori. Ovo su teški trenuci za Vašu zemlju u kojima želimo iskazati svoju solidarnost. Izražavam ujedno i nadu u brz oporavak ozlijeđenih putnika – rekao je Leko.

>>U Crnoj Gori bus sletio u provaliju – 18 poginulih!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije