Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi udar
Povratak na članak

'Švicarac' ruši rekorde! Rate kredita za stan narasle i po 500 kn

Na svjetskim tržištima u srijedu je franak bio najviši u odnosu na euro, a jačanje se očekuje i 2011.

Komentari 33

OB
-obrisani-
21:14 16.12.2010.

Pa to je to Hrvatska i jest Švicarska Hebrang

VL
DU
Deleted user
21:04 16.12.2010.

A hebo te led! Pa nama je obecana mala Svicarska. Valjda je to TO!? PLJUC!

VL
OB
-obrisani-
21:11 16.12.2010.

. Bit ćete gladni nećete bit siti jer, pokopat će vas krediti Banka malo daje da ti sve uzme Kad potpisuješ kredit, dal te strah ne obuzme kamate će ti rasti bez ijedne stanke kad uzmeš kredit od banke bit bit ćeš siromah, zar još nekužiš kad uzmeš kredit i kad se zadužiš

VL
LO
lojtra
21:15 16.12.2010.

U cijeloj povijesti nije zabilježen slučaj da je netko uzeo novce na dug i pristao na uvjete \"vraćat ću ti svaku ratu u iznosu koji god zatražiš\". Tu je svakako veći problem u onome tko je uzeo takav kredit negoo u onome tko ga \"daje\". Makar, i prvi i drugi su u \"odnose\" ušli da bi \"lakše i brže dobiili više\". Evo im ga sad!

VL
OB
-obrisani-
21:30 16.12.2010.

\'Švicarac\' ruši rekorde na monetarnom planu a \"Pravi Hrvati\" ruše rekorde na planu međunardonog kriminala i balkanskog lopovluka..Ali uz Thompsonovu pjesmu i domoljubnu nadu na bolje če se preživjeti do presude arbitraže oko granice..Posle toga če domoljubnima biti užasno u duši, biče težko i tmurno..

VL
JU
Jurišić40
21:36 16.12.2010.

16.12.2010. u 21:15h lojtra je napisao/la: U cijeloj povijesti nije zabilježen slučaj da je netko uzeo novce na dug i pristao na uvjete \"vraćat ću ti svaku ratu u iznosu koji god zatražiš\". Tu je svakako veći problem u onomee tko je uzeo takav kredit nego u onome tko ga \"daje\". Makar, i prvi i drugi su u \"odnose\" ušli da bi \"lakše i brže dobiili više\". Evo im ga sad! ----------------------------------------- da u Povjesti nije zabiljezeno,jer ovo ima samo u HR. Vece legalne podvale kao ovakvi krediti u Francima i nema nigdje jer jednostavno nisu dozvoljeni osim naravno u HR.

VL
OB
-obrisani-
21:41 16.12.2010.

To konkretno znači da dužnik koji je 2006 imao manju placu od danas o tome se ne pise ili su place u Hrvatskoj zamrznute halo novinari amateri. -

VL
OB
-obrisani-
21:43 16.12.2010.

Jos jedan dokaz da Hrvatska trena, Mora ostat samostalna a ne trcati u EU. Na vrh pametne politicare e ne istrosene penzionere . -

VL
AL
alphazulu99
21:43 16.12.2010.

U cijeloj povijesti nije zabilježen slučaj da je netko uzeo novce na dug i pristao na uvjete \"vraćat ću ti svaku ratu u iznosu koji god zatražiš\". Tu je svakako veći problem u onome tko je uzeo takav kredit negoo u onome tko ga \"daje\". Makar, i prvi i drugi su u \"odnose\" ušli da bi \"lakše i brže dobiili više\". Evo im ga sad! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Svi krediti dignuti u Hrvatskoj, vjerojatno i u svijetu su takvi. Procitaj ugovor, pa ces vidjeti. Kamata je najcesce promjenljiva. Sto je to nego \"vraćat ću ti svaku ratu u iznosu koji god zatražiš\".

VL
SI
siroliver
21:48 16.12.2010.

\"Direktorica direkcije za ekonomska istraživanja Raiffeisen Consultinga Zrinka Živković Matijević napominje da je gospodarska aktivnost u Švicarskoj u trećem tromjesečju nastavila razmjerno snažno rasti; 0,7% na tromjesečnoj te 3,1% na godišnjoj razini, što se odrazilo i na snagu valute. –– Upravo je rast gospodarstva čimbenik povećane potražnje za švicarskom valutom i porasta njezine vrijednosti. Tečaj od 1,284 franka za euro gotovo je 14% viši nego na početku godine. U odnosu na američki dolar, aprecirao je više od šest posto – kaže.\" Ako je povećanje proizvodnje sira ,čokolade i satova tako profitabilno da pola evropljanja strepi od službene valute jedne omanje i geografski ne tako bitne zemlje onda nije jasno zašto se tome ne napravi neka alternativa...proizvodnju sireva npr. paškog bi i mi lako mogli povećati za 3 % ,a satova će uskoro biti na bacanje pa da lupimo poštenu kontru švicarcima i jednostavno stabiliziramo živote ni krivih ni \"dužnih\" zaduženih građana...

VL
DR
drznedaj
21:52 16.12.2010.

To ti je to kad se krediti vezu uz neku deviznu klauzulu, posebno neke \"napredne\" zemlje di je standard nekoliko puta vec (o tome kako vlada trubi kako nam je dobro uopce necu govorit), a standard to ne prati. Al to ti je kapitaljizam

VL
OB
-obrisani-
21:53 16.12.2010.

E MOJ GLUPI NARODE----SVI DOSLI PO KAJMAK U HRVATSKU,ahahaahahahahha

VL
JU
juma
22:06 16.12.2010.

Svicarski franak rizicna valuta?? Mozda za one koji nemaju love pa se zaduzuju. Za sve koji imaju novaca redi se o najstabilnijoj valuti i u stvari jedinoj koja ima realno gospodarsko pokrice. Dolar ce uskoro biti samo jos hrpa bezvrijednog papira, a i euro je krenuo u pravcu nekontroliranog tiskanja novcanica....Nije onda nikakvo cudo kako bi vecina nijemaca najradije vec sutra uvela staru dobru DM.

VL
DU
Deleted user
22:39 16.12.2010.

Bez kontrole ti ljudi su svojatali ogromne svote NARODNE love. Kako ih drukcije nazvati nego ZLOCINACKA ORGANIZACIJA i takvima im i suditi?! PLJUC!

VL
DU
Deleted user
22:44 16.12.2010.

Lapsus tipka. Otislo pod pogresan clanak. soorryyyy!

VL
LO
lojtra
22:47 16.12.2010.

@juma, Švicarski franak i JEST rizična valuta. Za sve ljude koji ne primaju plaću u njima i na njega nemaju utjecaj. Isto tako, \"stabilnost\" o kojoj pričaš je vrlo vjerojatno politički održavana i nije pod kontrolom švicarskih vlasti. Švicarska sutra može potonuti jednako kao i Island (slična grana privrede im je okosnica stabilnosti) iako su vjerojatnosti za to prilično male. Da skratim, kredit vezan za bilo koju stranu valutu za hrvata je POKER! u kome su često osim njegove imovine ulog i njegovi najmiliji (kad završe na ledini).

VL
PP
Pink Panter
22:49 16.12.2010.

Nekad nas je pelješio samo Beograd, a sada to radi čitav svijetu: kroz banke, uvoz svega i svačega, kupovanje tvrtki za jednu kunu itd itd.

VL
SI
siroliver
23:12 16.12.2010.

Švicarac nikako nemože biti stabilna valuta kada ovako rapidno raste i dugoročno radi štetu ne samo zaduženim građanima nego i državama..Svakako nije mogao imati pokriće za veliku vrijednost koju sada ima jer Švicarska kao zemlja jednostavno ima premali broj ljudidi da bi ostvarivali toliki enormno veliki rast robne proizvodnje..Jedino što trenutno drži jak švicarac su mnogobrojni ugovori koji vežu izigrane dužnike diljem cijele EU. Najvjerovatnije je u pitanju bila špekulacija Švicarskih banaka koje su u kratkom vremenu istovremeno ponude veliku količinu „švicaraca“ ( odštampanih bez pokrića ) evropskim bankama koje su zagrizle mamac.Posudile novac i ugovorima vezale svoje štediše da podižu kredite vezane valutnom klauzolom u švicarcima..Štediše su tu najmanje krivi jer u većini slučajeva nisu imali drugog izbora ( krediti se nisu nudili u domaćim valutama ) osim možda uzeti kredite u eurima koji su tada bili pod nepovoljnijim ( kolko se vidi umjetno) uvjetima…obzirom kako kredite podižu oni kojima fali gotovog novca normalno je kako se veliki broj zadužio u „jeftino“ ponuđenim švicarcima..Rezultat ove špekulacije je da će prevareni dužnici , a i EU banke10-20-30 godina proklinjati švicarce i puniti džepove naciji koja osim sira,čokolade i satova ima i „soli“ u glavi…ako se nešto značajno ne promjeni u poslovanju zaduženih banaka a preko njih i prezaduženog građanstva..

VL
OB
-obrisani-
23:42 16.12.2010.

tko vas tjera na kredit,hoćete sve gotovo..naši roditelji su gradili kuće kako su mogli izbjegavajuci dugove..eto Vam ga..kako siš ,tako žanješ,meni ovo odgovara ,ja sam zaradio lihvarenjem na tečaju..bravo Švicarska

VL
JU
juma
23:49 16.12.2010.

Ocito neki ne razumiju bit problema. Nije problem svicarski franak, nego su problem dolar i euro. Dakle franak ne raste, nego samo drzi vrijednost, dok ove valute padaju i sve su nestabilnije. Jos jednom za one koji nisu razumjeli ne raste franak, nego euro pada. Ne znam koliko pratite zbivanja u euro zoni, ali ne moze se tek tako izdvojiti 700 milijardi eura ni iz cega za spas duznika i ocekivati da valuta ostane stabilna. Euro je u opasnosti i to jako realnoj o cemu neskriveno govore europski bankari, buduci se politicari to ne usude niti pomisliti. Za podrsku Spanjolskoj koja bi se vrlo brzo sudeci po kretanjima na trzistu drzavnih obveznica mogla naci u slicnim problemima trebalo bi jos preko 1000 milijardi eura, a ako kriza zaprijeti Italiji to bi znacilo kraj eura kao zajednicke europske valute. O tome kako svicarci proizvode samo sir i cokoladu najbolje govori cinjenica da medju top 100 svjetskih firmi imaju vise clanova nego njemacka koja je 10 puta veca i krava muzara cijele europske unije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.