Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bijegu od zakona

Suosnivač Pirate Baya na zahtjev Švedske uhićen u Kambodži

The Pirate Bay
Arhiva VL
03.09.2012.
u 09:34

Za Wargom je u travnju raspisana tjeralica zbog izbjegavanja jednogodišnje zatvorske kazne

Jedan od osnivača popularne stranice za dijeljenje sadržaja Pirate Bay uhićen je u Kambodži, izvijestila je lokalna policija. Švedska je za Gottfridom Svartholmom Wargom u travnju raspisala međunarodnu tjeralicu zbog izbjegavanja jednogodišnje zatvorske kazne koja mu je dosuđena zbog kršenja autorskih prava, prenosi BBC.

– Warg je uhićen na zahtjev švedske vlade, a zbog zločina povezanog s informatičkom tehnologijom. Nemamo sporazum o izručenju sa Švedskom, ali ćemo proučiti zakone i otkriti način za rješavanje ovog slučaja – izvijestio je glasnogovornik kambodžanske policije Kirth Chantharith. Informaciju je u Švedskoj potvrdio i Wargov bivši odvjetnik Ola Salomonsson.

Trojica osnivača stranice pokrenute 2003. godine, Warg, Fredrik Neij i Peter Sunde, te financijer Carl Lundstroem 2009. su godine u Švedskoj osuđeni zbog poticanja na kršenje autorskih prava. Osnivači još uvijek tvrde da stranica posluje po zakonu. Svima osim Wargu, koji se zbog bolesti nije pojavio na ročištu, prvotna je jednogodišnja zatvorska kazna nakon žalbe 2010. godine smanjena na kazne između četiri i 10 mjeseci, a naređeno im je i plaćanje odštete od gotovo 7 milijuna dolara diskografskim i filmskim tvrtkama.

Komentara 5

MO
modovisisajteMaraschino
09:45 03.09.2012.

bankari pljackaju cijeli svijet i pokrali su sirotinju i nitko ne odgovara... drugi put pobjegnite u Equador...

Avatar toxic alien
toxic alien
11:34 03.09.2012.

"Warg je uhićen na zahtjev švedske vlade, a zbog zločina povezanog s informatičkom tehnologijom". Uhicen ni manje ni vise nego zbog zlocina! Mogao bi nam novinar barem reci koliko ljudi je izginulo u tom zlocinu.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:27 03.09.2012.

Švedska se sve više profilira kao "demokratska" zemlja.........najprije Assange sada i Gottfrid......sve u svrhu zaštite neokolonijalnog liberalizma. Inače zanimljivo je da bi švedska mogla biti prva zemlja na svijetu koja ukida novac, odnosno sve transakcije će biti isključivo kartične.. To u prijevodu znači, da će moći kroz kupovinu, plaćanje računa itd, znati u svakom trenutku gdje ste, znati svotu koju posjedujete, a usput i ako ste nepodobni sustavu jednostavno vas blokirati......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije