Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočio Softić

Suđenje Siniši Svilanu: Zvali smo ga Mister 1000

svilan (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/3
03.12.2012.
u 16:40

Softić, producent i bivši poslovni partner Vladimira Šelebaja, iskazivao je i kako je novac osim Svilana primala i Silva Mustapić, Svilanova djevojka, te da je Svilan novac primao za emisije “1 na 1” te “U sridu”.

– Da je Siniša Svilan tražio novac, to mi nitko konkretno nije rekao. Dijana Čuljak i Šelebaj rekli su mi da Svilana treba nagraditi jer je on čovjek koji može dojaviti koji se formati traže na TV-u. No znam da je dobivao novac jer smo ga interno zvali “Mister 1000” – kazao je Edvin Softić aludirajući da je Siniša Svilan svoje usluge naplaćivao 1000 eura.

On je svjedočio na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Siniši Svilanu, bivšem direktoru programa Nove TV, optuženom za uzimanje mita u gospodarskom poslovanju.

Prijava 2009.

Softić, producent i bivši poslovni partner Vladimira Šelebaja, iskazivao je i da je novac osim Svilana primala i Silva Mustapić, Svilanova djevojka, te da je Svilan novac primao za emisije “1 na 1” te “U sridu” koje su se emitirale na Novoj TV.

– Pretpostavljam i da su mu novac davali i za emisiju “Istraga” jer je bio na platnoj listi – kazao je Softić.

Svjedok je zatim kazao i da je 2009. prijavio Dijanu Čuljak i Vladimira Šelebaja jer je, kako je kazao, doznao da su prodali Core mediju bez njegova znanja. Iz te njegove prijave, kako se ispostavilo koju godinu kasnije, prvo je nastala afera Core media, a tijekom istrage te afere, koja je nedavno rezultirala optužnicom protiv Šelebaja te još nekoliko osoba, iskristalizirala se i istraga, a zatim i optužnica protiv Svilana.

Prigovor iskazu

Budući da je Softić kazao da je 2009. prijavio Šelebaj i Dijanu Čuljak DORH-u, Ljubu Pavasovića Viskovića, branitelja Siniše Svilana, zanimalo je i je li Softić Svilana tada tražio da mu bude svjedok.

– Nisam – odgovorio je na to Softić.

– Jeste li sigurni? – još je jednom pitao Pavasović.

– Jesam jer bih ga u protivnom odmah naveo kao svjedoka – nije se dao smesti Softić.

Pavasović je na koncu kazao da Softić nije svjedočio istinu, posebno kada je zanijekao da je Svilana tražio da mu bude svjedok.

>>Softić: Svilanu sam dao 4000 eura. On tvrdi: To nije bilo za mene

Ključne riječi

Komentara 7

GS
globalpress=SS
18:29 03.12.2012.

Silva Mustapić, jel to ona vjenčana supruga Svilana a ne djevojka koju je Svilan zaposlio na Pantovačaku kod Josipovića kao savjetnicu za medije, a bez dana radnog iskustva? Nakon što je izbila afera, Josipović se "teško" odrekao Silve "s iskustvom" te ju je SDP naprasno socijalno zbrinuo u drugo okrilje, ono vladino, ravno u Opačićkino Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

GM
Gusta magla
19:18 03.12.2012.

Molim se za dan da takva sudenja pocnu za HRT pa mozda onda jednom i pogledamo program kakav i zasluzujemo

Avatar navijač
navijač
17:36 03.12.2012.

Svilan je dulje sakrivao mutno poslovanje nego ćelavost. Na kraju je obadvoje izašlo na vidjelo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije