Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera core media

Softić: Svilanu sam dao 4000 eura. On tvrdi: To nije bilo za mene

svilan (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
06.09.2012.
u 11:21

Suđenje je prekinuto zato što je državna tužiteljica koristila zapisnik iz državno-odvjetničke istrage koja je vođena protiv Vladimira Šelebaja

Edvin Softić, bivši poslovni partner Vladimira Šelabaja i bivše HTV-ove urednice Dijane Čuljak, svjedočio je danas dva sata na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju Siniši Svilanu, kojeg se tereti da je kao direktor programa Nove TV, zadužen i za suradnju s produkcijskim tvrtkama, od Core Medije uzeo 262.000 eura mita od 2004. do 2007.

>> Svilan: Ne osjećam se krivim. Sve ovo je apsolutno netočno

>> Suđenje Svilanu: 'Gosti emisije U sridu plaćali su se na crno'

Pomiješali su se iznosi

– Nakon što je dogovoreno da Core Media radi emisiju “U sridu”, Dijana Čuljak, moja bivša prijateljica, i Vlado Šelebaj rekli su mi da bi bilo prikladno da se Svilana nagradi s tisuću eura po emisiji. Protivio sam se tome jer sam smatrao da je to previše, ali Dijana i Vlado rekli su mi da je Svilan ključan jer zna što se događa na kolegijima Nove TV, ali i da može osigurati brzu isplatu – rekao je Softić, dodajući da je poslije shvatio da su ga se Šelebaji htjeli riješiti.

– Kada smo Dijana, Vlado i ja osnivali Core Mediju, usmeni dogovor bio je da ćemo zaradu dijeliti – 50 posto njima, 50 meni. Sumnjam da im je bilo jeftinije kupiti Svilana nego polovicu cijele zarade dijeliti sa mnom. Core Media radila je nekoliko emisija za Novu TV, a mene su s vremenom prestali pozivati na pregovore – rekao je Softić dodajući da je tisuću eura po emisiji “U sridu” dobivala i HTV-ova urednica Hloverka Novak Srzić, koja je, tvrdi, emisiju i osmislila, a pritom je sudjelovala i Dijana Čuljak. Softić nije vidio da Svilan dobiva novce od Core Medije, ali mu je jednom predao kuvertu s novcima.

– Šelebaj mi je dao popis ljudi kojima trebam javiti da pokupe novac. Među njima je bio i Svilan, koji me zamolio da mu novac predam te večeri, što sam i napravio. U kuverti je bio novac za tri novinarke, među njima i njegove djevojke Silvane Mustapić, koja je novac trebala dati kolegicama. No, dio je bio za Svilana – rekao je Softić, što je izazvalo podrugljiv smijeh Svilanova odvjetnika Ljube Pavasovića. Problem je, naime, što je Softić mijenjao iskaze: prvo je izjavio da je Svilanu dao 4 tisuće eura, u drugom 5 ili 6 tisuća eura, a na dokaznom dokumentu stoji da mu je predao 14.400 kuna.

“Prijavila sam Softića”

Rasprava je prekinuta nakon što je zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Krizam pokušala koristiti Softićev iskaz koji je dao u drugom kaznenom postupku protiv Vladimira Šelebaja, što je sutkinja zabranila. Tužiteljstvo je uložilo žalbu na tu odluku o kojoj će uskoro odlučiti Vrhovni sud. Hloverka Novak Srzić Softićevo svjedočenje smatra irelevantnim.

– Softića sam još prije prijavila policiji za reketarenje jer je tražio da utječem na Dijanu Čuljak da mu vrati novac – rekla je, dodajući da je njegovo svjedočenje samo nastavak reketarenja.

Komentara 14

M7
MS-72
12:52 06.09.2012.

Onda bi i Sanadera trebalo nagraditi a ne ga razvlačiti po sudovima.

JA
jamanuša
12:52 06.09.2012.

Rojs " ko je jamio jamio je " sad podacrtaj druže premijeru Račane , nema tko zaustaviti. Kerum " nema više gospodo drpanja "

TO
Toni50
12:24 06.09.2012.

Šelebajevi su objasnili da je on jako bitna osoba, da zna što se događa na kolegijima i da može ubrzati naplatu za Core mediju, rekao je Edvin Softić ( koji je redovno dobovao po 3000 eura ) svjedočeći na zagrebačkomm Županijskom sudu u postupku protiv Siniše Svilana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije