Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijen zahtjev

Haaški sud: Ratko Mladić mora odgovarati za genocid

Foto: ICTY
15.04.2014.
u 12:24

Mladićeva obrana od Vijeća je zatražila odbacivanje točki povezanih s genocidom

Vijeće Haaškog suda danas je odbacilo zahtjev za oslobađanjem od krivice u postupku protiv Ratka Mladića, zapovjednika Vojske Republike Srpske osumnjičenog za ratne zločine. Sve točke optužnice protiv Mladića ostaju na snazi, javlja Klix.ba.

Vijeće je danas održalo sjednicu kako bi donijelo odluku po zahtjevu podnesenom u skladu s pravilom 98bis, koje predviđa mogućnost da optuženi, nakon dokaznog postupka haaškog tužiteljstva, zatraži oslobađanje po nekim ili svim točkama optužnice za koje, prema mišljenju obrane, optužba nije iznijela dokaze koji bi mogli dovesti do osuđujuće presude.

Mladićeva obrana od Vijeća je zatražila odbacivanje točki povezanih s genocidom, kao i optužbe za više pojedinačnih zločina obuhvaćenih drugim točkama optužnice. Sudsko vijeće to nije prihvatilo.

>> Mladićevi branitelji traže da ga se oslobodi od optužnice za genocid

Komentara 22

BA
balic
12:37 15.04.2014.

haha ,moram se smijati ,sad ce srbija ipak morat odgovarat i za genocid u Hrvatskoj,a koliko su se napinjali da dokazu kako nisu u Hrvatskoj izvrsili genocid.. Mladic je bio na svim bojistima od Hrvatske do Bosne..

SE
sestrićna
12:46 15.04.2014.

naravno da mora..pa on je zločinac..ali sad se ne javljaju dežurni "moralisti" tipa..pupovac puhovski i ostali srbofili te jugofili..ono su čekali optužnice za hrvate ali izjalovilo im se čekanje..

TR
Trnjanec
12:49 15.04.2014.

Tako, tako... Pa kad se i njega i Karadžića osudi na genocid, onda će onaj genocidni entitet biti ukinut. Nažalost, vjerojatno silom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije