Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proces generalima

Sud neće uvrstiti nove dokaze odvjetnika Gotovine i Markača

gotovina (1)
Screenshot: Haaški sud
02.10.2012.
u 18:42

Obrane su to tražile jer su do novih saznanja došle nakon svršetka glavne rasprave, no suci koji žele donijeti novu presudu do kraja godine smatraju da ti dokazi ne bi utjecali na prvu presudu

Koliko god su obrane generala, Ante Gotovine i Mladena Markača pokušavale u žalbeni postupak uvesti nove dokaze, nije im uspijevalo jer se Žalbeno vijeće drži tradicije da se uglavnom odbija uvođenje novih dokaza. Obrane su to tražile jer su do novih saznanja došle nakon svršetka glavne rasprave.

U te dokaze spadaju Miloševićevi transkripti, dokumenti s Vrhovnog savjeta obrane u Beogradu nakon “Oluje”, kao i američka prepiska putem WikiLeaksa. To naglašava dokazivanje da su krajinski Srbi evakuirani planski, a ne zbog prekomjernog granatiranja HV-a.

>>Gotovina: Časni sude, hvala na pitanju, sve je u redu

No, suci koji žele donijeti novu presudu do kraja godine smatraju da ti dokazi ne bi utjecali na prvu presudu.

Ipak ističu; ova se odluka odnosi isključivo na prihvatljivost predloženih dokaza i ne može se tumačiti kao izražavanje bilo kakvih stajališta o samim žalbama dvojice generala. 

Ključne riječi

Komentara 36

TO
Toni50
19:12 02.10.2012.

02.10.2012. u 19:00h Velikogoričan56 je napisao/la: Haaški sud je več davno odlučio izjednačiti krivnju Srbije i Hrvatske da što prije stvar privedu kraju, a briga ih za žrtve, pa i za generale Markača i Gotovinu. Onoga tko je napravio najviše kriminala pustili su jer ima love da podmaže, a Blaškić i njih dvojica gadno će nagrabusiti. Gotovo ispravno sa malim korekcijama i nadopunama da bi bilo realnije ; Haaški sud je več davno došao do zaključka i dokaza izjednačke krivnje Srbije i Hrvatske. Napokon konačno žele moraju da sve privedu kraju, a briga ih za žrtve, pa i za zločince generale Mladića, Šešelja Markača i Gotovinu. Onoga tko je napravio najviše kriminala pustili su jer dokaza nema ,a njih četvorica če dobiti neku kaznu koju su zasigurno i zaslužili više ili manje .... Na kraju nitko nije zadovoljan jel poslje rata i nakon 25 godina kasnije za mrtve, zaklane streljane civile nema pravde ....

JO
jožek2
19:16 02.10.2012.

Sve to ne miriše na dobro,a i odvjetnici naših generala ili nisu sposobni voditi tako odgovoran i složen slučaj ili svjesno izvlače ogroman novac od naše države, i po onoj staroj što duže to traje to bolje za njih, a generali neka trunu. Mi imamo i u Hrvatskoj sposobnih odvjetnika , i poštenijih od ovih pa zašto njima nije povjerena obrana, jer ako su oslobodili generala Blaškića koji je dobio 45.g. zatvora onda bi sigurno i ovu dvojicu.

VE
Velikogoričan56
19:00 02.10.2012.

Haaški sud je več davno odlučio izjednačiti krivnju Srbije i Hrvatske da što prije stvar privedu kraju, a briga ih za žrtve, pa i za generale Markača i Gotovinu. Onoga tko je napravio najviše kriminala pustili su jer ima love da podmaže, a Blaškić i njih dvojica gadno će nagrabusiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije