Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pobuna
Povratak na članak

Studenti: Nećemo dopustiti da nam poskupite menzu i dom

Iz državnog se proračuna za studentski standard već godinama izdvaja čak pola milijarde kuna u godini, a sada za brucoše nedostaje 130 milijuna kuna.

Komentari 39

OB
-obrisani-
18:50 08.06.2010.

Podrska besplatnom obrazovanju uz napomenu: Ne postoji vjecito studiranje jer student jednom u zivotu moze odslusati nastavni predmet, godinu, semestar kada ispuni uslov. Niko covjeku ne moze uskratiti pravo da isti odslusani predmet uci kada hoce a polaze kada bude bude spreman. Ako sam dobro shvatio studenti ne traze pravo da DVA PUTA SLUSAJU ISTA PREDAVANJA, vjezbe jer to je trosak za skolu. Sinbolicna taxa za ispitnu prijavu se placala i u socijalizmu kao nevazan administrativni trosak ... *Praksa najboljih studenata na zapadu je i da namjerno po godinu dana prekidaju ucenje, studij kao odmor od ucenja i predah da sve legne u glavu.

VL
KA
kakitaki33
19:16 08.06.2010.

jumper-tocno velis- to su \"drugovi\" hehehehhehehehehehehe

VL
OB
-obrisani-
19:28 08.06.2010.

****Podrska besplatnom obrazovanju uz napomenu: Ne postoji vjecito studiranje jer student jednom u zivotu moze odslusati nastavni predmet, godinu, semestar kada ispuni uslov. Niko covjeku ne moze uskratiti pravo da isti odslusani predmet uci kada hoce a polaze kada budede spreman. Ako sam dobro shvatio studenti ne traze pravo da DVA PUTA SLUSAJU ISTA PREDAVANJA, vjezbe jer to je trosak za skolu. Sinbolicna taxa za ispitnu prijavu se placala i u socijalizmu kao nevazan administrativni trosak ... ****Praksa najboljih studenata na zapadu je i da namjerno po godinu dana prekidaju ucenje, studij kao odmor od ucenja i predah da sve legne u glavu. ***Prisilno ucenje, izlazci na ispite nespremnih ucenika radi troskova UPISA naredne godine a NE ZNAJA ....i dr.. Stanjinisticke metode, ce se odraziti negativno na kvalitet visokog obrazovanja u RH.

VL
CH
chemica
20:12 08.06.2010.

To je naša mladost. Zanima ih samo vlastito gotovansko dupe. Naša intelektualna \"elita\". Zaboli ih ona stvar za cijeli svijet. Zaboli ih za radnike koji rade, a ne dobijaju plaću, zaboli ih za ljude koji se hrane u javnim kuhinjama, ma zaboli ih ona stvar za cijelu ovo opljačkanu državu. Ma kakvi ideali. Novac i samo novac. Nije ovo šezdeset osma ili sedamdeset prva. Svatko se brine za svoju guzicu. E, pa tako i mene zaboli za njihovu. Oni bi trebali biti svjetlo u ovom balkanskom mraku, ali nisu. Zaboli ih. Jadni mi s takvom budućnošću.

VL
MA
marko53
20:14 08.06.2010.

Velika greška ove vlade je ne poslati mlade studente odmah u mirovinu.Kada pomislim da je ove godine upisano 4800 studenata političkih nauka pane mi mrak na oči.Bolje je sada dati mirovinu nego plaćati diplomirane politologe cijelu vječnost.

VL
UM
Umjereni
20:42 08.06.2010.

Stole1, nemoj pričati budalaštine o kvaliteti studentske prehrane. Prije svega, nemoj raditi budalu od sebe jer nismo baš budale. Ima nas još koji smo studirali. Kao prvo, gdje to čovjek svaki dan na stolu ima: juhu, meso, prilog, salatu i desert? Gdje, majke ti tvoje mile? Ajde, sroljo, prošeći u pučku kuhinju, ili umjesto za bonove, raspodjeli si svojih 150 kuna mjesečno i napravi si 60 obroka od kojih će njih 30 uključit juhu, meso, prilog, salatu i desert. Hrana sigurno nije vrhunska, ali za te novce budi sretan jer ti žena danas sutra sigurno neće kuhati sve to što jedeš u menzi. Ima ljudi koji mjesečno rade za manje od 3000 kuna i ručak im je malo jegera i kruh.

VL
EM
eMe
17:30 08.06.2010.

studenti evo vam moj besplatni k....

VL
DA
darko9
17:41 08.06.2010.

a šta više ovi konji hoče studirati cjeli život a ne plaćati i ne učiti

VL
KA
kakitaki33
18:16 08.06.2010.

bemti opet traze zabadava, pak nije studij puca koja daje zabadava, nek im dadu crveni kmeri zabadava, samo i oni moraju negdje uzet, tamo gdje se uzme vise nema, hehehehehehehehe

VL
OB
-obrisani-
18:42 08.06.2010.

to su ovi iz Varsavske otvorili novu \"bojišnicu\"...

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:44 09.06.2010.

Ova država i ovaj narod si mogu priuštiti da plate studij za neki broj studenata. Sasvim je normalno i logično da država plaća studij boljim učenicima i studentima, a da vječni studenti, ponavljači i neradnici moraju sami platiti svoje školovanje.e. Samo paraziti misle da im netko drugi treba omogućiti da studiraju beskonačno dugo, jedu u menzi za pet kuna i spavaju u domu za 200 kn mjesečno. Oni koji ne žele plaćati neka se uhvate knjige - dobri učenici/studenti ne moraju brinuti o plaćanju. Niti su ikad morali - to je problem samo ljenčinama. Ovo što rade je anarhija, stvaranje nereda i kaosa. Vođe studenstkih organizacija su ljenčine i paraziti kojima se ne da učiti već se bave ovakvim stvarima.

VL
BL
blackflag
15:40 09.06.2010.

sram bilo svakoga tko studente proglašava parazitima. osim što žive bijednim standardom usporedivim s ostatkom populacije, oni će kad završe studij raditi i višestruko otplatiti sve što su od radnika dobili kako bi mogli završiti studij. davat će i za buduće studente! solidarnost je potrebna u zdravstvu i obrazovanju kako bismo bili zdravi i išli naprijed. jedini istinski paraziti su političari, kapitalisti i sindikalni birokrati, jer narodu ne nose napredak, nego čistu bijedu.

VL
KA
kakitaki33
09:06 09.06.2010.

KOMUNISTICKA MLADEZ ULAZI PO KOMUNISTICKI I U STAMPEDU, sve u dogovoru sa svojim patronima komunistima, isti dan komunisticko vodstvo rusi legalnog izabranog bandica, hehehehehehehe nisu imali dobru \"kordinaciju\" , jedni upadaju kak divljaki a drugima propao puc ili atentat nana bandica- HEHEHEHEHEHEE KOMUNISTICKA DEMOKRACIJA, HEHEHEHEHEHE

VL
KA
kakitaki33
09:12 09.06.2010.

STUDENSKA BUNA kak 1971. samo se onda pobuniv drugi tabor, a oni drugi su poslije prstom pokazivali na svakog od njih, hehehehehehe denes sus e pobunili ovi drugi hehehehehehehe, prvi su se pobunili radi hrvatske a komunisti su ih hapsili, a danas se bune komunisti i traze \"se djabe\" hehehehehehehehe

VL
FE
Felicijen
21:50 08.06.2010.

Jedna trećina države je u penziji, druga trećina na burzi a treća na fakultetima gdje čekaju da se isprazni koje mjesto na burzi kad koji s burze ode u penziju. Pa tko to može platiti? I onda bi još svi htjeli besplatno studirati, dobro papati za par kuna i imati smještaj opet za neku sitnicu a većina ima roditelje koji nas bogovski oderu svako ljeto na moru i mogu platiti i skuplje studiranje svojim potomcima.

VL
LO
Loco
20:27 08.06.2010.

Ma zabole me za današnji studentski standard. Nekada su studenti bili korektiv društva (od 71. na dalje), ali vi ste totalna mrtva puhala kojima roditelji plačaju studij jer je diploma ekonomije i dalje IN.

VL
OR
ordinaryhandsome
00:38 09.06.2010.

To studenti, najte se dat zahebavat :) Obrazovanje važnije od.. jelte.. znate koga :) Pip piiiiip :)

VL
MI
mica1111
06:41 09.06.2010.

...prošle godine bila sam slučajno na FER u i gledala tu jadnu omladinu kako umorna strpljivo u dugačkom redu čeka kupiti svoj sendvič... ...gdje je dekan pa da to vidi...pa zar student mora čekati pola sata u redu za takve stvari...

VL
AG
Agramer198
18:27 08.06.2010.

Molim lijepo studenti s kojeg fakulteta su upali na sjednicu Zbora? Jesu li morti kojim slučajem sa,pazi čuda sad, FILOZOFIJE?

VL
AU
autoritet
17:56 08.06.2010.

uvijek istih 100 besposličara teroriziora desetke tisuća studentata koji žele učiti i - zamislite! - diplomirati i raditi (argh!)

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.