Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAMO USKLAĐENU VANJSKU POLITIKU'

Stier o putu predsjednice u SAD: 'Njezini sastanci pridonijeli su afirmaciji Hrvatske'

Davor Božinović, Davor Ivo Stier
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
09.01.2017.
u 12:57

Stiera su novinari pitali i je li predsjednica trebala izvijestiti o svom putovanju, a on je odgovorio kako je uobičajeno da predsjedničin ured izvijesti o njezinim aktivnostima. "Uvijek je tako bilo i tako je i sada".

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija, Davor Ivo Stier, prisustvovao je u ponedjeljak u podrutama na komemoraciji povodom 25. godišnjice pogibije petorice promatrača misije EZ-a.

Na pitanje ima li informaciju s kim se predsjednica RH-a Kolinda Grabar-Kitarović sastala u SAD-u protekli tjedan, ministar je rekao da se sigurno radi o sastancima koji su pridonijeli afirmaciji Republike Hrvatske.

"MVEP u potpunosti podupire aktivnosti predsjednice. Kao što znate, njezin savjetnik za vanjsku politiku sjedi na kolegiju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova svaki dan. To je praksa koju sam ja uveo kao ministar, tako da upravo imamo usklađenu vanjsku politiku i da govorimo jednim glasom", kazao je Stier. 

Stiera su novinari pitali i je li predsjednica trebala izvijestiti o svom putovanju, a on je odgovorio kako je uobičajeno da predsjedničin ured izvijesti o njezinim aktivnostima. "Uvijek je tako bilo i tako je i sada".

U Podrutama je Stier bio na komemoraciji povodom 25. godišnjice pogibije petorice promatrača misije EZ-a, četvorice Talijana i jednog Francuza. Njihov je helikopter 7. siječnja 1992. godine srušio pilot JNA raketom ispaljenom iz MIG-a.

>> VIDEO Teroristi Islamske države raznijeli plinsko postrojenje Ine u Siriji

Komentara 42

BU
Bubalamala
12:53 09.01.2017.

Ni nakon ovog pokušaja ministra da popravi štetu, nama čistokrvnim Hrvatima, ništa neće olakšati štetu koju nam je precednica nanjela samo onom fotografijom ispred ograde Bijele Kuće !

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:48 09.01.2017.

Državni poglavar Hrvatske se javlja ispred plota, ili tarabe Bijele kuće. Tko je u stanju braniti takve ispade ne brani interese Republike Hrvatske.

Avatar slobodan.gering
slobodan.gering
14:20 09.01.2017.

afirmirala je ona trotoar i ogradu bijele kuće,naša kraljica trotoara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije