Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNA PORUKA

Stanovnicima europskog bisera dosta je turista, smislili kako da ih 'otjeraju': 'Smrdi na vas, idite kući već jednom'

Malaga : Španjolska ove godine zabilježila najtopliji siječanja otkako je mjerenja
Foto: Álex Zea
1/2
19.03.2024.
u 11:41

Nedavno je središte Malage zahvatio val naljepnica koje nezadovoljni stanovnici lijepe po zidovima i vratima. I na njima poruke turistima. A one nisu nimalo ugodne.

Milijuni turista željnih sunca svake godine hrle u andaluzijski biser Španjolske – Costa del Sol i Malagu. Ali stanovnicima grada dosta je toga. Zbog sve većeg priljeva turista u grad oni su sve nezadovoljniji, a počeli su i glasno izražavati svoje nezadovoljstvo. Turiste tako u gradu čekaju rječite naljepnice da se što prije vrate kući.

Mnogi stanovnici Malage odlučili su da im je dosta turista i daju im do znanja da nisu dobrodošli u ovaj andaluzijski grad. Malaga je sve popularnija među turistima zbog svoje ugodne klime. Također je zasad još uvijek prilično pristupačna pa je sve više preplavljena digitalnim nomadima i turistima koji žele uhvatiti sunčeve zrake tijekom cijele godine, piše 24ur.

Nedavno je središte Malage zahvatio val naljepnica koje nezadovoljni stanovnici lijepe po zidovima i vratima. I na njima poruke turistima. A ovi nisu nimalo ugodni. Ako šetate ulicama Malage, naići ćete na natpise poput: "Ovo je nekad bio moj dom", "Ovo je nekad bio centar grada". Pa i ona rječitija: "Smrdi na turiste" i "Je*****, idi kući već jednom".

Vlasnik jednog od lokala Dani Drunko rekao je za Euronews da je sam pokrenuo inicijativu za naljepnice. No pokrenuo ju je jer je, kako smatra, zbog turista izgubio dom u kojem je desetljećima živio. Kako tvrdi, vlasnik nije želio produžiti ugovor niti prodati stan jer je zgradu želio iznajmljivati ​​turistima. I kako kaže, nije jedini: "Mještani su umorni od toga, sam sam zapalio iskru koja je zapalila požar, a pridružili su mi se i drugi. Sva ponuda je okrenuta turistima", kazuje.

VEZANI ČLANCI:

Lokalni političar Dani Perez dodaje kako je u šetnji Malagom praktički nemoguće pronaći zgradu u kojoj se barem neke stambene jedinice ne iznajmljuju turistima. Optužuje gradonačelnika grada Paca de la Torrea da ne čini ništa za lokalno stanovništvo koje se sada protjeruje iz grada u kojem su rođeni. Osim toga, dio mještana smatra da su za poskupljenja u restoranima posljednjih mjeseci krivi turisti. 

GALERIJA Neviđeno divljaštvo u crkvi u Kaštelima: 'Ovo ni barbarima ne bi palo na pamet'

Malaga : Španjolska ove godine zabilježila najtopliji siječanja otkako je mjerenja
1/18
Ključne riječi

Komentara 4

SI
sigmundfreud
16:10 19.03.2024.

Sad kad su se namlatili para, ne bi više turiste. Ma nemoj, bez turista za pet godina bili bi sirotinja.

MV
Misl@v
12:32 19.03.2024.

Uskoro će se tako nešto početi događati i u Hrvatskoj.

XA
xaron
20:29 19.03.2024.

…Dani Drunko…tipično Španjolsko ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije