Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI NA NOGAMA

Srpski mediji: Policija ima novi trag u nestanku malene Danke, zato je obustavljena potraga

U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga
Foto: MUP Republike Srbije
1/12
Autori: Hina, Večernji.hr
27.03.2024.
u 22:30

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Prema neslužbenim informacijama portala Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mjesta nestanka djevojčice te se policijske jedinice usmjeravaju prema tim tragovima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) u srijedu navečer obustavilo je pretragu terena nakon 27 sati detaljnje potrage za dvogodišnjom djevojčicom Dankom iz okolice Bora čiji nestanak je prijavljen u utorak, kada je u Srbiji prvi put aktiviran međunarodni alarm "Amber Alert".

Pretraga je obustavljena nakon što svi dosadašnji rezultati i saznanja ukazuju da se djevojčica ne nalazi na pretraženom području površine od oko 10 četvornih kilometara, priopćio je MUP. Policija, dodaje se, "nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti" o nestanku djevojčice.

Od nestanka dvogodišnje Danke Ilić u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, uključujući i Žandarmeriju s psima tragačima. Angažirani su helikopteri, dronovi s termovizijskim kamerama, Gorska služba spašavanja, lovci, vatrogasci i volonteri. Srbija je u utorak navečer prvi put aktivirala alarm "Amber Alert" u potrazi za djevojčicom i SMS poruku "Pronađi me" na mobitele su dobili svi korisnici u mrežama tri mobilna operatera.

Nakon što se oglasio MUP, srpski portali neslužbeno pišu da je potraga obustavljena zato što policija ima nove tragove. "Dosadašnji rezultati ukazali su na novi smjer u kojem treba ići istraga. Obustavljena je pretraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno", kaže za Blic dobro upućen izvor. Prema neslužbenim informacijama portala Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mjesta nestanka djevojčice te se policijske jedinice usmjeravaju prema tim tragovima.

VEZANI ČLANCI:

Da podsjetimo, na društvenim mrežama pojavio se videozapis sa sigurnosne kamere kuće koja se navodno nalazi blizu mjesta gdje je nestala djevojčica. Na snimci se vidi automobil koji brzo prolazi, navodno oko 13:47, odnosno svega dvije minute nakon nestanka djevojčice.

Kamera se nalazi u dvorištu kuće Jasmine S. iz Banjskog Polja, a snimku je pregledala policija. "Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći djevojčicu", kazala je vlasnica kuće za Mondo.

Ivani Ilić, majci nestale djevojčice, policija je uzela mobitel i poslala ga na vještačenje, piše Blic. Policija ispituje sve kontakte obitelji nestale Danke i njihove odnose. Jučer su, pak, roditelji nestale djevojčice odvedeni na ispitivanje. Ipak, detektiv Milan Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, kaže da činjenica da policija ispituje poteze svih članova obitelji, pa i majke i oca, koji je bio i na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo što krivi.

VEZANI ČLANCI:

"Ova potraga traje od jučer, a kada rezultata nema, onda se proširuje istraga. Istražuje se najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji da su nešto uradili djetetu, već se jednostavno tome pribjeglo jer dijete nije nađeno u terenskoj pretrazi", kaže Novaković.

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak iza 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Majka djevojčice kazala je da je ona bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala. "Dijete je na sebi imalo ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu", rekla je u prvoj izjavi uplašena majka djevojčice.

U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga
1/17
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Marko
Marko
23:15 27.03.2024.

Prave se da su otišli da otmičar izađe iz zemunice

BA
Barba56
06:36 28.03.2024.

Pa i meni bi bio sumnjiv ovaj auto . Ako nema nista sa otmicom zasto se ne javi u policiju . Dovoljno je da objasni da li je slucajno tu prosao , da li je kod nekoga bio . Ako susjedi ne poznaju taj auto u njihovom mjestu treba provjeriti sve te po Srbiji koji posjeduju tu marku auta .

TO
Toronto20
15:27 28.03.2024.

Sve e to sumnjivo sa majkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije