Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Sreten Jocić: Sve mi namješta Tomislav Karamarko

Joca Amsterdam
20.02.2012.
u 22:11

Jocić je u svoju obranu kao jedini dokaz priložio knjigu "Ubojstvo sa potpisom države", autora Domagoja Margetića

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osumnjičen za naručivanje ubojstva Ive Pukanića, progovorio je o mnogim stvarima za beogradski dnevni list Press. Govoreći o optužbama za Pukanićevo ubojstvo Jocić je rekao da mu sve podmeću dijelovi sigurnosnih službi koje su pod kontrolom bivšeg ministra u Vladi RH Tomislava Karamarka. Uz Karamarka, navodi da mu podmeću i srpske sigurnosne službe kao i višemilijunska financijska podrška bugarske političke mafije.

– Depeša Camerona Muntera u kojoj je najavljeno moje uhićenje to nesumnjivo i dokazuje. Imam saznanja da u Hrvatskoj iza mog slučaja stoji klan Ćazima Feliksa Osmanija, samo jednog surogata tajne organizacije Krajačić - Grgurić - Karamarko. O ubojstvu Pukanića ne znam apsolutno ništa. Ni prije ni poslije ubojstva nisam imao nikakva posredna ni neposredna saznanja o tome. Trenutno pišem knjigu koja će šokirati javnost – rekao je Jocić dodajući da se u postupku jasno vidjelo da od optuženih nikoga, osim Slobodana Đurovića s kojim nije bio blizak godinu i pol dana prije ubojstva, ne poznaje.

Jocić je u svoju obranu kao jedini dokaz priložio knjigu "Ubojstvo sa potpisom države", autora Domagoja Margetića, za kojega je rekao da je hrabar čovjek, novinar i ekspert koji jasno ukazuje na sasvim neke druge razloge i motive ubojstva.

– Vidi se kako se bar povremeno prikrivaju pravi organizatori i nalogodavci zločina i po lažnoj i iskonstruiranoj verziji bivšeg ministra policije Hrvatske Tomislava Karamarka istraga i sudski proces se usmjeravaju ka Srbiji i meni – istakao je Jocić. Rekao je i da ima sazanja da je postojao plan za njegovu likvidaciju, ali da on nije lako izvodljiv te da se radi toga prešlo na pričuvnu akciju, a to je konstruiranje lažnog svjedoka i njegovo uhićenje kao i da je od tada taoc Beograda i Zagreba.

Napomenio je i da je tijekom proteklih godina financirao više političkih stranaka kao i da nije organizirao pokušaj bijega Sretena Kalinića i Željka Milovanovića jer da je da oni sigurno ne bi bili uhićeni. Jocić je inače osuđen na 15 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu Gorana Marjanovića, zvanoga Goksi Bombaš, koje se dogodilo 1995. godine. Trenutno je jedan od osumnjičenih za ubojstvo Pukanića u kojem se tereti da je kao organizator platio za to 1,2 milijuna eura. Potvrdio je i da na svaku sudsku raspravu dolazi u novom odijelu koja specijalno dobiva za potrebe suđenja.

Komentara 12

OB
-obrisani-
23:34 20.02.2012.

to što je Karamarko HDZ-njara, istina, svakako dokazuje da je veći kriminalac od ovog sitnog lopova sa slike... ali to ni slučajno ne znači da je ovaj nevin...

PE
pemec
06:51 21.02.2012.

u ovome ima nešto isitne, već mi je godinama poznato da Franjo Gregurić nasljednik Steve Krajačića kadrovira tajne službe u Hrvatskoj, a Karamarko je bio svojevremno predstojnik njegovog ureda. Da je Karamarko i dalje dio tog tima tima posmunjao samam u trenutku kad je postavljen za ministra nakon ubojstava u Zagrebu kako bi preusmjerio istrage. Ubrzo je \"rješio\" slučaj Hodak a za slučaj Pukanić izjavio je da je rješen iako nisu došli do nalogodavca.

OB
-obrisani-
23:20 20.02.2012.

Da,da A iz svega stoji Vatikan i Njemačka, samo da se naškodi srbistanu........ Karamarko , gospodar kaosa???????????? Svakakvih obrana, od svakakvih lupeža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije