Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera indeks

Srećko Jelušić traži izuzeće vijeća jer želi da mu se sudi u Osijeku

indeks
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
07.02.2015.
u 00:15

Vrhovni sud spis iz Osijeka prebacio je u Zagreb, a Jelušić je već jednom tražio izuzeće vijeća

Optužnica u jednom od krakova afere Indeks, koji se odnosi na kupnju i prodaju ispita na osječkom Pravnom fakultetu, ni jučer nije potvrđena na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, Srećko Jelinić, jedan od optuženih profesora, zatražio je izuzeće sudskog vijeća.

Svoj zahtjev obrazložio je činjenicom da vijeće nije odlučilo o njegovu zahtjevu da se suđenje iz Zagreba premjesti u Osijek. Jelinić tvrdi da se to treba napraviti kako bi “konačno pravna država počela funkcionirati”. Vrhovni sud ranije je predmet iz Osijeka prebacio u Zagreb, jer su među optuženima i profesori s Pravnog fakulteta u Osijeku, a optužen je bio i dekan tog fakulteta koji je u međuvremenu priznao krivnju te je osuđen. Što se tiče Jelušića, on je već tražio izuzeće vijeća, smatrajući ga pristranim, no zahtjev mu je bio odbijen.

>> Bojao se da ne naudi sinu pa im dao mito

Komentara 4

DH
dalibor.hren
07:35 07.02.2015.

Ovo je INDEX mladog budućeg dr. Čakaruna! (vidi se po polici s lijekovima u pozadini)

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
10:26 07.02.2015.

Još jedan Jelušić? Ti bokca, evo ih na sve strane. Onaj drugi Jelušić ispija kave na ručkovima sa dr Prgometom! Kažem ja, nešto su "strelovito" pripadnici vlasti u zadnje tri i pol godine dolazili do znanstvenih titula. previše istih temaa a puno dr.sc. (Evo Jovanović i Sanja Musić, ista tema uz male prepravke) a tek onih mr.sc. Sve to treba u reviziju. U HNS-u tajnice postale magistri znanosti. Biti će to afera stoljeća kad krenu objave ISTINA!

NO
No1
13:45 08.02.2015.

Jelušić ili Jelinić?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije