Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija za dogovor

Srbijanska ministrica pozdravila povlačenje tužbe za genocid

snezana malovic
Reuters/Pixsell
09.01.2012.
u 09:30

Na pitanje bi li Srbija povukla tužbu ako bi to učinila Hrvatska odgovara da nije važno tko će povući tužbu prvi, to je tehničko pitanje koje nastupa onda kada se rješenje već nađe.

– Nastup hrvatske ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić doživljavam kao izuzetnu gestu, kao jasnu poruku kako otvorena pitanja moramo riješiti dogovorom, u prijateljskom ozračju, kao pruženu ruku pomirenja. Svaka je izjava koja poziva na dogovor dobronamjerna i Srbija će biti apsolutno konstruktivna u rješavanju problema koji nas tište. Slažem se s njom da određene uvjete s obje strane valja ispuniti, kao i da su razgovori najbolji način – rekla je u intervjuu beogradskom Danasu Snežana Malović, srbijanska ministrica pravosuđa.

Na pitanje bi li Srbija povukla tužbu ako bi to učinila Hrvatska odgovara da nije važno tko će povući tužbu prvi, to je tehničko pitanje koje nastupa onda kada se rješenje već nađe. Ministrica drži da je važno postići dogovor u interesu građana Srbije i Hrvatske i tada je povlačenje tužbi samo po sebi realno.

– Pitanja nestalih, izbjeglih, ratnih zločina, opljačkane imovine i stanarskih prava svakako moraju biti riješena i uvjerena sam da ni Hrvatska kao država koja ulazi u Europsku uniju, ni Srbija koja njoj teži, ne žele nositi mračnu hipoteku prošlosti. Jedini ispravan put koji će omogućiti pomirenje među narodima i relaksaciju odnosa između dviju zemalja intenziviranje je razgovora, racionalnih i dobronamjernih, koji će, sigurna sam, dovesti do rješenja ovih problema – rekla je ministrica  Malović dodajući kako proces pomirenja ne može biti zaokružen dok ne riješimo sva sporna pitanja nastala kao proizvod nerazumne politike vođene 90-ih.

Komentara 392

OB
-obrisani-
15:03 09.01.2012.

Srbi su imali dvije kraljevske loze............... Karađorđevića i Obrenovića. A tko su oni bili? I jedan i drugi su bili pravoslavni Vlasi, a ne Srbi. Vlah Karađorđević podigao Prvi srpski ustanak, pa se mafijaš proglasio kraljem. Vlah Obrenović podigao Drugiugi srpski ustanak, pa se i taj mafijaš proglasio kraljem. Obadvojica su ostavili potomke koji su se međusobno ubijali i jedni drugima stalno noge podvaljivali. Jednom rječju, da su valjali, ne bi propali ni jedni ni drugi. Eto, ni današnji prijestolonasljednik koji drzi djedinu fotografiju u svom kabinetu čak ni rođenom ocu na sahranu nije otišao.

OB
-obrisani-
17:55 09.01.2012.

09.01.2012. u 17:53h hahahaha je napisao/la: @Jolly spremni smo malo i da zrtvujemo vazno je da vas vise nema ....................... Zalosna vijest za tebe- Hrvatska zivi vijecno. Vise pute ste pokusali da nas sjebete ali svaki put vam je bilii kao sa Bugarima i Turcima i Siptarima i Njamcima i ah u biti sa svakimsa kojim ste ratovali bijezali ste na kraju. Nema veze mi vas ipak cijenimo kao nase dvorke lude ovde na forumu.

OB
-obrisani-
15:03 09.01.2012.

elem, da imate elementarno obrazovanje, znali bi kad su se evropom stvarale nacionalne drzave,znali bi sta je narod a sta nacija i ostale nepotrebne gluposti....al nemam vise vremena....aj proucite te osnovne pojmove pa bumo cakulali drugi put...kiss..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije