Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasni komarci

Srbija: Umrla druga osoba zaražena virusom Zapadni Nil

komarac
Ilustracija
06.09.2012.
u 08:39

Sve zaražene osobe stare su između 52 i 82 godine, što je karakteristično za taj virus

Još jedna osoba preminula je od upale mozga izazvane virusom Zapadni Nil u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije. Prema pisanju Blica, obje žene koje su dosad umrle od groznice Zapadni Nil imale su više od 60 godina.

Iz Klinike za infektivne bolesti kazali su da je žena umrla neposredno nakon što je stigla u bolnicu. Dodaju kako nije bila kronični bolesnik, no da je imala drugih zdravstvenih problema.

Virusom Zapadni Nil, koji prenose tigrasti komarci, u Srbiji je zaraženo ukupno 37 osoba, pišu tamošnji mediji. Blic piše i kako je većina od 20 zaraženih koji su smješteni na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbija u komi zbog upale mozga, odnosno oboljeli su od virusnog encefalitisa.

Sve zaražene osobe stare su između 52 i 82 godine, što je karakteristično za taj virus, izjavila je zamjenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Olga Dulović.

Srbijanska ministrica zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je kako nema razloga za paniku zbog oboljenja od virusa Zapadni Nil i da ta bolest nema epidemijski karakter.

Komentara 11

Avatar kobra11
kobra11
15:44 06.09.2012.

očito da je još jedno delo ljutskih ruku. Koliko je umro u Egiptu od tog virusa? Koliko još ima ljudi iz okolnih država koje su umrli od tog virusa?

RE
@rea
15:44 06.09.2012.

Mrzim komarce, uffff !

RE
@rea
15:47 06.09.2012.

Kakav crni Egipat ? Taj virus je prvi puta identificiran u Zap. Nilu, Uganda. Veze nema s egipatskim Nilom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije