Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
monopol agrokora

Srbija šokirana kupnjom Mercatora: Postajemo hrvatska kolonija

Mercator
Slavko Midžor/PIXSELL
16.06.2013.
u 16:12

Goran Papović, predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže kako će Todorić sada moći određivati što će se prodavati u trgovinama u Srbiji

Nakon što je Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, preuzeo Roda trgovine i Merkator S, Srbija je bliža tome da postane južna ili istočna hrvatska pokrajina, odnosno kolonija, jer će domaća roba sve teže dolaziti do trgovina koje posluju kod nas, rekao je za Kurir Goran Papović, predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Nakon što je Agrokor kupio slovenski Mercator, Todorić je u Srbiji dobio 126 trgovina Merkatora S i Rode, pa će sa 165 trgovina Idee imati ukupno 291 objekt.

- Todorić će sad imati veću kontrolu nad našom privredom jer će određivati što će se prodavati u trgovinama u Srbiji - smatra Papović.

Mnogi koji se bave trgovinom, nastavlja on, tvrde da sad nećemo imati monopol, ali to nije točno.

- Agrokor će imati više od 40 posto tržišta maloprodaje, a u velikim gradovima mnogo više - navodi on.

>>Osam glavnih tvrtki ostvaruje više od 75% Agrokorova prihoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije