Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Latinka Perović:

'Srbija je prokockala europsku priliku i Srbima prijeti nestanak'

'latinka perovic i sonja biserko, srpski helsinski odbor'
'Photoshop'
27.10.2012.
u 13:26

- Ne smijemo biti naivni. U povijesti je normalna pojava da pojedini narodi nestaju. Ne mogu pronaći svoje mjesto u svijetu, bježe u zatvorenost i nestaju - kaže

Srpska povjesničarka i bivša političarka koja je sa scene "uklonjena" 70-ih zbog svojih liberalnih stavova Latinka Perović izjavila je u intervjuu novosadskom dnevniku na mađarskom Magjar Szo koji prenose brojni mediji u Srbiji kako je Srbija prokockala europsku priliku te da Srbima prijeti nestanak.

- Ne smijemo biti naivni. U povijesti je normalna pojava da pojedini narodi nestaju. Ne mogu pronaći svoje mjesto u svijetu, bježe u zatvorenost i nestaju - kaže Latinka Perović dodajući kako je duh palanke doživio svoj pravi trijumf u Srbiji, a država je u velikoj mjeri "barbarizirana" i zapuštena. Smatra da je za regeneraciju potreban ogroman napor koji Srbi sami ne mogu učiniti. 

- Mislim da su šanse minimalne, ali mora postojati napor, poglavito intelektualni napor koji želi odgovoriti na pitanje koje zvuči jednostavno - gdje smo to mi? I samo nakon toga možemo postaviti pitanje kako smo stigli ovdje i kako se možemo odavdje izbaviti - rekla je ova, u srpskim intelektualnim krugovima ugledna i utjecajna povjesničarka. Ona ocjenjuje kako Srbija, osim priključenja EU, nema druge mogućnosti.

- Europa ima svojih problema, ali nikada ranije ovoliku šansu još nije dala Balkanu. Tu šansu, ako cijeli Balkan i nije, Srbija je svakako prokockala - smatra Latinka Perović.

>>'Ako Srbija želi u EU, neka normalizira odnose sa susjedima'

Ključne riječi

Komentara 409

DI
duncan_idaho
12:02 29.10.2012.

Velik broj hrvata je osamostaljenje hrvatske države iskoristio da je što bolje opljačka i napuni vlastite džepove. i još su se pritom zaogrnuli hrvatskim barjakom

PI
pidocha
18:58 27.10.2012.

27.10.2012. u 18:51h deda pantelija je napisao/la: .. A šta su trebali da rade ti Srbi? da sačekaju istu sudbinu svojih predaka kada je vladao Pavelić +++++++++++++++++++++++++++++ deda, ići ćeš u peć na probu govorim o 1996 i nakon mirnene inegracije istočne slavonije ,znali rat je gotov,popušili ste,šlus krivosuti vas abolira i podilia vam domovnice i putovnice(umisto dugometražne robije) daj se skockaj:-))

OB
-obrisani-
18:55 27.10.2012.

27.10.2012. u 18:52h pidocha je napisao/la: 27.10.2012. u 18:47h mrkiandjeo je napisao/la: hrvatska izgrađivala yugu......koja glupost srbi su vam i izgradili dalmaciju....sve ste oteli...odmarališta ,hotele ,vile i kuće ono malo bajadera i toblerona ....i odma izgradili yugu pizdek....daj si mira +++++++++++++++++++++++++ ma jok bre,. volia bi ja da jeste,ali niste,,, svjetionici,sve škole,kazališta,bolnice,sudovi,ceste,željeznice, sve je to projektirala i napravila majka ustrougarska, a vi,srbi,ste to 72 godine raubali:-)) .. Hrvatska nema ništa sve je to bilo gazdino. Vi nikad niste svoje gazde jer neznate da gazdujete . Vi ser najbolji kad ste sluge ako neznaš 03. septembra 1884. godine prvi putnički voz na prvoj pruzi u Srbiji Beograd-Niš, krenuo je iz Beograda i za deset sati je stigao u Niš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije