Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjerka tadiću

Srb: Ako se ne želi ispričati, Tadić ne mora ni dolaziti u Vukovar

danijel srb
Ivica Galović/Pixsell
20.08.2010.
u 13:25

Predsjednik HSP-a za 18. rujna najavljuje u Vukovaru veliki prosvjedni skup na kojemu će predstaviti Vukovarsku deklaraciju – politički dokument u kojem će ta stranka zauzeti jasne stavove aktualne pravaške politike.

VUKOVAR – Borisu Tadiću poručujemo da ne treba ni dolaziti u Vukovar ako želi relativizirati odgovornost za agresiju Srbije na Hrvatsku, a posebice za stradanje Vukovaraca – rekao je danas u Vukovaru Danijel Srb, predsjednik HSP-a, najavljujući za 18. rujna u Vukovaru veliki prosvjedni skup na kojemu će i predstaviti Vukovarsku deklaraciju – politički dokument u kojem će ta stranka zauzeti jasne stavove aktualne pravaške politike. Iako još nije najavljen dolazak srbijanskog predsjednika Hrvatskoj i Vukovaru, već je samo nagoviještena ta mogućnost na posljednjem susretu hrvatskog i srbijanskog predsjednika, Srb je najavljujući prosvjed protiv Tadićeva dolaska u Vukovar rekao kako bi se srbijanski predsjednik "trebao ispričati za sve zločine i stradanja koje je počinila Srbija".

– Ako to neće reći, bolje je da ne dolazi, jer će dolaskom u Vukovar, baš kao i u Srebrenici, nastaviti prikupljati političke bodove i predstavljati Srbiju kao lidera u regiji. Nije Hrvatska kriva za rat, nego velikosrpska agresija – rekao je Srb. HSP drži kako "sama mogućnost i najava njegova dolaska u Vukovaru, iako on još nijednom, primjerice, nije bio u Zagrebu, govori o jednoj konstantno lošoj hrvatskoj politici koja zbog svog održavanja na vlasti žrtvuje interese svih građana Hrvatske". Haespeovci posebice zamjeraju Tadiću što je uoči godišnjice Oluje rekao, a to je i više puta ponovio, kako je "Oluja trajni zločin koji se ne može zaboraviti".

Ključne riječi

Komentara 53

OB
-obrisani-
09:27 21.08.2010.

. . ...a tko je izdao.......vukovar....???? . .

ŠI
šigapu
14:05 20.08.2010.

Nego zbunio me ovaj tekst. Pa zar Vukovar nije u Srbiji?

IS
istima
15:00 20.08.2010.

i pomislio sam..... Ala će se četnička bratilja raskokodakati ispod ovog članka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije