Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srakić u aljmašu

Srakić: Petak 13. 7. bio je crni dan za Hrvatsku zbog zakona o oplodnji

srakić, aljmaš (1)
Foto: PIXSELL
1/12
15.08.2012.
u 13:12

- Petak 13. srpnja 2012. crni je petak za Hrvatsku jer je politika dirnula dostojanstvo ljudskog života usvajanjem zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, rekao je Srakić

Više od 50.000 vjernika spustilo se do marijanskog svetišta Gospe od utočišta u Aljmašu gdje je središnje svečano slavlje predvodio nadbiskup đakovačko-osječki mons.dr. Marin Srakić.

- Petak 13. srpnja 2012. crni je petak za Hrvatsku jer je politika dirnula dostojanstvo ljudskog života usvajanjem zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, rekao je Srakić pozivajući vjernike da svojim životom svjedoče živu vjeru i, uključujući znanstvenike, stanu u zaštitu ljudskog i Božjeg dostojanstva.

Sloboda kao nova religija, naglasio je, ne može pomoći nego samo odmoći čovjeku jer zanemaruje činjenicu da se čovjek ne može igrati Boga.

- Medicinski pomognuta oplodnja dira u takve odnose, a pobačaj je zločin. Zbog svih tih događaja koji uznemiruju, pozvani su i znanstvenici i svi vjernici da svojim javnim istupima stanu u zaštitu ljudskog i Božjeg dostojanstva, rekao je nadbiskup Srakić.

 

 

Komentara 91

OB
-obrisani-
13:26 15.08.2012.

Kratko i jasno - kler Katoličke crkve govori isključivo u svoje ime. Crkva nije organizirana demokratski, već autokratski – kler nije izabran od strane vjernika na ikakvim izborima.

OB
-obrisani-
13:27 15.08.2012.

Od devet temeljnih UN-ovih inicijativa za ljudska prava i slobode, Vatikan potpisnica samo dviju, od koji je jedna potpisana uz isticanje rezervi. Dakle, bez ikakvog pretjerivanja možemo zaključiti da Katolička crkva ljudska prava, kako ih definira UN, ne priznaje i ne poštuje. Glavni razlog zbog kojeg Katolička crkva ne priznaje ljudska prava, krije se u tome što Crkva ne priznaje temeljno načelo jednakosti svih ljudi koje za sobom povlači zabranu diskriminacije na bilo kojoj osnovi npr. na temelju spola.

MU
mustafa
13:25 15.08.2012.

Ajde Srakiću ne seri. Prostitutka o poštenju a crkva o obitelji i braku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije