Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloćudna bolest

Špremu će davati eksperimentalni lijek, troškove liječenja snosi sam

boris sprem
Žarko Bašić/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
11.09.2012.
u 11:21

Nakon testiranja, američki liječnici prve rezultate liječenja očekuju za tri tjedna

Predsjednik Sabora Boris Šprem, koji boluje od rijetkog oblika multiplog mijeloma, zbog čega ga je prije dva tjedna HZZO uputio na dijagnostiku u američki MD Anderson Cancer Center u Houstonu, do daljega ondje ostaje na liječenju. Kako stoji u priopćenju Ureda predsjednika Sabora, nakon provedene opsežne dijagnostike američki su liječnici na čelu s dr. Hagopom M. Kantarijanom na osnovi rezultata molekularnog i genetskog laboratorijskog testiranja predložili da se u liječenju njegova rijetkog oblika bolesti primijeni nestandardna ciljana terapija. Riječ je o eksperimentalnom lijeku koji je još u fazi istraživanja pa će troškove boravka i liječenja u SAD-u potpuno snositi sam Šprem. “Rezultate liječenja američki konzilij očekuje za tri tjedna”, piše dalje u priopćenju.

Neki nagađaju da je riječ o Kyiprolisu novom lijeku koji je prije samo tri mjeseca odobrila američka Agencija za lijekove FDA.

Podsjetimo, Boris Šprem prije odlaska u Ameriku liječio se u KBC-u Zagreb. Nažalost, hrvatski su liječnici zbog rijetkog oblika multiplog mijeloma iscrpili sve mogućnosti liječenja u nas i u Europi.

– Oblik koji Šprem ima potpuno nam je nepoznat, divlji je to oblik bolesti – rekao je prof. Damir Nemet, šef konzilija u bolnici na Rebru. Riječ je, kaže, o tome da se bolest javlja u plazmablastičnom obliku, da se brzo širi, a slična je akutnoj leukemiji i sarkomu.

>> Još se ne zna postoji li i koji će lijek u SAD-u preporučiti Špremu

>> Leko: Šprem se javio u Sabor, zvuči optimističnije

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar johnny_depps_friend
johnny_depps_friend
11:30 11.09.2012.

Dijagnozu je postavio dr. Kuća koji je također preuzeo i skrb nad pacijentom.

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
11:41 11.09.2012.

Bio je uzorn drug i odgovoran društevno politički radnik.

T1
t111
11:28 11.09.2012.

da imam placu hrvatskog politicara i ja bi bez problema sam snosio troskove boravka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije