Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IStrage

Vučić će do kraja tjedna iznijeti istinu o "srpskom Watergateu"

Vučić (1)
Željko Mršić/24sata
06.11.2012.
u 15:45

Službeni džip MUP-a koji je pokušao presjeći kolonu u kojoj se nalazilo i vozilo u kojem je bio Nikolić, vozio je general MUP-a Dragiša Simić, načelnik Uprave prometne policije.

Prvi potpredsednik vlade i koordinator srpskih sigurnosnih službi, Aleksandar Vučić šokiran je lažima koje pojedini predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Vlade Republike Srbije plasiraju u pojedinim medijima povodom prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Navodi se to u priopćenju iz Vučićevog ureda, ali se ne navodi pojedinosti tko i što ga je to toliko šokiralo. Na njegovom službenom facebook profilu može se pročitati kako će se "obratiti javnosti najkasnije do kraja tjedna i iznijeti podatke o načinu na koji su prisluškivani političari i tko je i kakvu ulogu imao u tom sustavu".

Kako doznaje sprska nacionalna televizija, Sektor unutarnje kontrole MUP-a dobio je od "Telekoma" izvješće kako "ne postoji registriran zahtjev za uzimanje listinga telefonskih razgovora Aleksandra Vučića".

Blic podsjeća kako u policiji kažu da oni od samog početka nemaju taj papir i da im je neophodan kako bi uopće mogli konkretizirati istragu o ovom slučaju, a načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije, general Rodoljub Milović, demantirao je u izjavi za Večernje novosti da je on naložio prisluškivanje Vučića i Nikolića

Iz sata u sat srbijanski mediji prenose nove informacije kada je u pitanju afera prisluškivanja Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, ali i incident na autocesti, koji su neki nazvali i pokušajem atentata, u kojem je ponovno bio ugrožen Nikolić.

Predsjednik srbijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su u tijeku istrage oko oba slučaja te da će odgovorni snositi zakonske posljedice.

– U tijeku je istraga o tome što se dogodilo. Riječ je o pokušaju presijecanja kolone predsjednika Nikolića. Tom problemu treba prići kao i kad je u pitanju svaki drugi takav incident, bez obzira tko je sudionik u svemu tome. Isto tako vodi se i istraga o tome je li bilo zahtjeva za skidanje listinga ili ne u slučaju prisluškivanja. O tome vodi istragu i Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Za sada nisam informiran o tome jesu li te istrage završene – rekao je Dačić.

U međuvremenu dnevni list Kurir prenio je informaciju da je službeni džip MUP-a, koji je pokušao presjeći kolonu u kojoj se nalazilo i vozilo u kojem je bio Nikolić, vozio general MUP-a Dragiša Simić, inače načelnik Uprave prometne policije. Navodno da policija i BIA u sklopu istrage pregledavaju snimke nadzornih kamera kao i mnoge telefone kako bi se utvrdilo gdje se Simić, kao i njegov vozač, nalazio sporne noći.

Momir Stojanović, bivši šef VBA (Vojne sigurnosne agencije) kaže da posljednji slučajevi u Srbiji zabrinjavaju.

– Pretjecanje kolone vozila u kojoj je predsjednik, kao i nedavno otkriven slučaj prisluškivanja Nikolića i prvog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Aleksandra Vučića neminovno upućuju na alarmantnu situaciju u sektoru sigurnosti. Sprega nositelja organiziranog kriminala i nekih pripadnika MUP-a godinama unazad sasvim je izvjesna – rekao je Stojanović.

>>Vozač MUP-a: Nisam prestizao ni presijecao Nikolićevu kolonu

Komentara 8

Avatar emilsali
emilsali
16:08 06.11.2012.

sve je to isto Norveška je zemlja 1000 fjordova Finska je zemlja 1000 jezera Hrvatska je zemlja 1000 ostrva a srbija je zemlja 1000 stranaka!

ST
Strawberry
16:36 06.11.2012.

Kriminalci su otišli sa vlasti ali su ostali u policiji i službama poput Bezbjednosno informativne agencije. Naprednjaci imaju vlast ali nemaju poluge vlasti (policijski i bezbjednosni aparat).

OB
-obrisani-
18:36 06.11.2012.

06.11.2012. u 16:38h tomo72 je napisao/la: ako ubiju nikolica neka ga zamjeni josipovic ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ma ti si nama prepun humora , de nam reci sta jedes posle ponoci kada si tako savrseno duhovit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije