Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podlegao ozljedama

Splitski pomorac poginuo tijekom vježbi uz obalu Škotske

valovi
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.06.2012.
u 08:20

Pjero Kuriđa (29) nalazio se u pomoćnom čamcu kada je val visok oko tri metra udario u čamac i bacio ga na bok broda

Splitski pomorac Pjero Kuriđa (29) u Škotskoj je podlegao teškim unutarnjim ozljedama koje je zadobio tijekom vježbe spuštanja pomoćnog čamca, donose 24sata. Kao član posade njemačkog broda "E. R. Athina" sudjelovao je u vježbi spremnosti na oko milju od luke u Aberdeenu.

Kuriđa se nalazio u pomoćnom čamcu kada je val visok oko tri metra udario u čamac i bacio ga na bok broda. Nesretni kormilar njemačkog broda ostao je prikliješten, a, iako je odmah po izvlačenju prebačen u bolnicu, liječnici mu, nažalost, nisu mogli pomoći te je preminuo zbog teških unutarnjih ozljeda.

Komentara 5

WE
Weekend
09:23 13.06.2012.

Katastrofa, nisam plovio ima već preko 10 godina, ali vježbe se NE rade na valovima od 3m jer se u tim uvjetima ne može ništa izvježbati, može se samo nesretnim slučajem nastradati. Iskrena sućut jer znam kako je to nastradati na moru, a o smrti da ne govorim. I novinari, kontinentalci, padobranci, molim Vas, pomorska smo zemlja pa barem iz malo poštovanja prema svim tim našim pomorcima i moru, naučite da na moru nema čamaca, niti je to hrvatska, a još manje pomorska riječ za brodicu.

LI
liburnik
09:58 13.06.2012.

@weekend, prava hrvacka beseda bi bila korablja , doduše nikad nisan čul ni od noni ni nonića da upotrebljavaju besedu brodica ka se je uvedena va upotrebu zadnjeh 20 let. Pu mene je barka, brodić i brod. Ta beseda brodicaa mi pilično zvuči kod RF (rečna flotila) termin. Inače sućut familje tragično stradalog kormilara a njegovoga barbu na sud za ubojstvo iz nehata.....

HO
Hoch03
10:53 13.06.2012.

Kruh sa sedam kora ! Moja iskrena sucut obitelji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije