Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u zagrebu

'Snalažljivi' taksist policiji lažno prijavio krađu automobila jer je lagao poslodavcu

Oznake zagreba?kih taksista
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
04.01.2024.
u 14:31

Policijski službenici VI. Policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) su opsežnim i sveobuhvatnim kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je stvarna priča drugačija

Oko tri sata u noći 3. siječnja, 46-godišnji muškarac nazvao je policiju predstavivši se kao vozač taksija. Prijavio je kako su mu nešto ranije tri osobe koje je prevozio, dva muškarca i žena, uz prijetnju nožem otuđili vozilo. Policijski službenici PU zagrebačke dvadesetak minuta nakon zaprimanja dojave sporno vozilo su pronašli na Aveniji Večeslava Holjevca.

Radi se o automobilu marke MG gospičkih registarskih oznaka kojim je upravljala 36-godišnja ženska osoba. Svjetlosnim i zvučnim signalom policajci su zaustavili vozilo te su na stražnjem sjedalu zatekli 38-godišnjeg muškarca, a u prtljažnom prostoru 33-godišnjaka. 

Po zaustavljanju vozila, 33-godišnjak se počeo samovoljno udaljavati od policijskog službenika, a kada mu je izdana naredba da stane na nju se oglušio, zbog čega su policijskih službenici upotrijebili sredstva prisile (sredstva za vezivanje i tjelesna snaga). Muškarac se na podu pokušao osloboditi iz zahvata, nekontrolirano pružajući otpor. Prilikom postupanja je vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika nakon čega je priveden u službene prostorije.  

U istom trenutku iz vozila je izašao 38-godišnjak koji se također počeo udaljavati. I njemu je policijski službenik izdao naredbu da stane, a i on se na nju oglušio, nakon čegu su i nad njime uporabljena sredstva prisile te je priveden u službene prostorije policije. Za obojicu muškaraca pozvana je hitna medicinska pomoć, koju je 38-godišnjak odbio, dok je 33-godišnjak nakon pregleda liječnika odbio daljnju hospitalizaciju.

POVEZANI ČLANCI:

Policijski službenici VI. Policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) su opsežnim i sveobuhvatnim kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je stvarna priča drugačija. 46-godišnjak je lažno prijavio kazneno djelo kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao vozilo na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu na vozilu u smislu sitnih oštećenja. Slijedom navedenog, prijavitelj je ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ iz članka 304 stavka 1. Kaznenog zakona te će protiv njega redovnim putem biti podnesena kaznena prijava.

Protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Protiv 36-godišnjakinje, također je podnesen optužni prijedlog po članku 199. stavka 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem droga, prepraćena je na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu. Za 38-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela niti prekršaja.

VIDEO Ovakvo nešto u Zagrebu se ne pamti: Vozač dobio kaznu jer je bacio opušak kroz prozor

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikimouse12
23:00 04.01.2024.

Zasto je ovaj bio u prtljazniku? To nisam nikako shvatio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije