Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđena supruga

Smijenjeni kineski političar Bo Xilai optužen za korupciju

Bo Xilai
Reuters/Pixsell
25.07.2013.
u 10:22

Nekad najpopularniji političar i bivši dužnosnik Komunističke partije, prošle je godine doživio vrtoglavi pad popularnosti nakon što se njegovo ime počelo spominjati u korupcijskim skandalima.

Kineske vlasti jučer su u Jinanu podnijele optužnicu protiv smijenjenog kineskog političara Boa Xilaia koji je sa suprugom Gu Kailai prošle godine šokirao nizom velikih skandala. Tereti ga se, javlja BBC, za korupciju, podmićivanje i zlouporabu položaja i ovlasti.

Nekad najpopularniji političar i bivši dužnosnik Komunističke partije doživio je vrtoglavi pad popularnosti nakon što se njegovo ime počelo spominjati u korupcijskim skandalima. Izbačen je iz stranke, a poslije toga njegova je supruga osuđena za ubojstvo britanskog biznismena s kojim je navodno bila i u ljubavnoj vezi.

>>Politička zvijezda Bo Xilai prisluškivao čak i samog Hu Jintaa

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije