Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Slučaj Pukanić: Mobitel vještačio vještak za eksplozive!?

pukanić suđenje
POOL/PIXSELL
07.06.2010.
u 13:30

Obrana traži izuzimanje nalaza telekomunikacijskog vještačenja jer je, tvrde, nezakonit dokaz.

ZAGREB - Smatramo da je nalaz telekomunikacijskog vještačenja nezakonit dokaz te tražimo da se izdvoji iz spisa - kazao je danas mr. Rajko Mlinarić, jedan od branitelja Slobodana Đurovića, u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu.

Obrazlažući svoj dokazni prijedlog, Mlinarić je kazao kako je vještački nalaz, inače izrađen u MUP-ovu Centru za kriminalistička vještačenja i forenzička ispitivanja, potpisao Stanislav Peruško, koji nije telekomunikacijski vještak, već, među ostalim, vještak za jaku struju i eksplozive!

- Koliko je nama poznato, u CKV-u ne postoji vještak telekomunikacijske struke. S druge strane, na popisu ovlaštenih vještaka ovoga suda više je telekomunikacijskih vještaka pa predlažemo da se njima povjeri vještačenje. Nadalje, u tom nalazu piše da ga je sastavio Odjel za kriminalističko-obavještajnu analitiku, a riječ je o odjelu koji je u predistražnom postupku sudjelovao u prikupljanju podataka. Samim je tim to nezakonito i zato tražimo izdvajanje ovog iskaza kao nezakonitog - objasnio je svoj dokazni prijedlog Mlinarić.

Slobodan Šašić, tužitelj iz USKOK-a, usprotivio se prijedlogu obrane smatrajući ga odugovlačenjem postupka. Tužitelj je objasnio da je vještak samo reproducirao sadržaj ispisa poziva te da ne vidi razloga za novo vještačenje.

Ivana Kršul, predsjednica sudskog vijeća, prije odluke o izdvajanju tog dokaza, odlučila je u srijedu saslušati vještaka koji se potpisao na nalaz. Inače, u telekomunikacijskom vještačenju navedeni su mobiteli koje su koristili optuženici te je objašnjeno tko je kada i koliko s kime komunicirao.

Nadalje, vijeće je odbilo većinu dokaznih prijedloga za saslušanje novih svjedoka, uključujući i saslušanje Stanka Subotića Caneta, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu zbog šverca cigareta. O prijedlogu obrane da se sasluša novinarka Jasna Babić, koja bi, kako tvrdi obrana, navodno mogla imati saznanja o prijetnjama Pukaniću, odlučit će se naknadno.

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:06 07.06.2010.

još jedan biser stručnosti karamarka. da da, kad su takvi stručnjaci koji je to pojam za zaista stručnjake?

OB
-obrisani-
14:08 07.06.2010.

mi nemamo vještaka za telekomunikacije???????????????? pa mi smo gori od zimbabvea ! jadna nam majka u ovoj imbeciliji !

OB
-obrisani-
14:17 07.06.2010.

kažu preustroj policije????!!!!! pa tko ga to radi? netko koji nikad nije niti pogledao neku stranu policijsku seriju(možda zato što nisu titlane na čirilici, pa ih frustrira bilo koji strani jezik?) pa ovi niti ne znaju koji to odjeli ilili ljudi trebaju postojati! čudim se da imamo i tajne službe čini mi se da su one isto tako pune \"stručnjaka\" kako oni špijuniraju? \"ej mujo, jesil\' vidio ko krade? nisam haso, razbio me faruk, pa imam šljive na očima\" e to je \"naša Hrvatska\" broj imbecila na pozicijama nam garantira dugogodišnji svjetski primat u pojmu gluposti i veleizdaje kad čujem nekog da voli svoju domovinu, ja odmah posumljam u tu izjavu, jer su činjenice da ovdje vlada kompletna veleizdaja kažu otac Hrvatske domovine - Tuđman odmah mogu reći da je to bio rasađivač zlokobnih klica: - imbecilizam -veleizdaja -krađa -podmetanje -laž -faslifikat pitam vas: \"hoćemo li više dozvoljavati nebulozno glupima da uništavaju raj na zemlji?\" razočarani apolitični Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije