Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Slovenska biskupska konferencija protiv arbitražnog sporazuma

kosor
AFP
25.05.2010.
u 15:21

Izlaz na otvoreno more za Sloveniju je od životne važnosti i može ga izgubiti, a za Hrvatsku takve opasnosti nema, kazao je ljubljanski nadbiskup, metropolit i predsjednik komisije Iustitia et pax slovenske biskupske konferencije.

Hrvatsko-slovenski arbitražni sporazum o granici ne uživa podršku komisije Iustitia et pax slovenske biskupske konferencije ni slovenske Rimokatoličke crkve, a pogrešna je i interpretacija da arbitražni sporazum uživa podršku Vatikana, kazao je danas član te komisije Ivan Kukar komentirajući za komercijalnu televizijsku kuću POP-TV izjavu u arbitražnom sporazumu koju je komisija poslala slovenskoj javnosti.

Izlaz na otvoreno more za Sloveniju je od životne važnosti i može ga izgubiti, a za Hrvatsku takve opasnosti nema, kazao je tom prigodom ljubljanski nadbiskup, metropolit i predsjednik slovenske komisije Iustitia et pax  msgr. dr. Anton Stres pozivajući Slovence da na zakonodavnom referendumu o ratifikaciji hrvatsko-slovenskog arbitražnog sporazuma o granici glasuju odgovorno.

Pitamo se ne bi bilo bolje da odgovornost za arbitražni sporazumu preuzmu političari izabrani na izborima i konačnu odluku donesu u Državnom zboru. Odlučivanje je sada prepušteno građanima i oni moraju tu odgovornost preuzeti na sebe. Na referendum moramo izaći i glasovati odgovorno.

Ovaj su put u pitanju i te kako važni nacionalni interesi koje nitko ne bi smio podrediti političkim interesima. Birače pozivamo da zauzmu utemeljeno i razumno stajalište te glasuju promišljeno i odgovorno kako bismo došli do pravedne granice jer samo pravedna granica jamči trajan miran suživot i suradnju među narodima, poručio je Stres u pismu slovenskoj javnosti.

Komentara 28

PI
Pippo9
15:41 25.05.2010.

Slovenci se protive jer znaju da će loše proći u ovom sporu

RA
rakun235
15:47 25.05.2010.

ni usa vam više nemože,da pomogne,mali su oni za EU.

VI
vidimškoj
15:26 25.05.2010.

ni u sloveniji se crkva ne miša u politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije