Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet bajki

Slavonski Brod postao čarobni grad iz dječje mašte

Slavonski Brod
Foto: Vedran Balen
13.04.2015.
u 14:05

Već prvog dana manifestacije dodijeljene su nagrade autorima najuspješnijih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola

Ključ grada Slavonskog Broda na tjedan je dana predan u ruke djeci. Time je i službeno otvorena manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić", koja se svake godine održava u spomen na poznatu dječju spisateljicu. U sklopu programa otvorenja pod nazivom "U potrazi za čarobnim gradom" podignuta je zastava dječjih svečanosti.

- Predajem ključ vama koji imate maštu, jer samo vi koji imate maštu možete voditi ovaj grad bolje od bilo koga drugoga - rekao je dogradonačelnik Hrvoje Andrić. Već prvog dana manifestacije dodijeljene su nagrade autorima najuspješnijih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola, koji su ove godine bili nadahnuti Ivaninom pričom "U vilinskih dvorih". Ispred spomenika Ivani na glavnom gradskom trgu položen je cvjetni vjenčić. Tijekom ovoga tjedna, sve do nedjelje, 19. travnja održat će se niz programa u kojima će sudjelovati nekoliko tisuća djece.

>> Google Hlapićem obilježio 140. rođendan I. Brlić-Mažuranić

>> Država podupire obnovu kuće Ivane Brlić Mažuranić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije