Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što smeta ministru

Slavko Linić: Vele da sam debil. Očito jesam!

linic
Zeljko Lukunic/PIXSELL
22.08.2013.
u 14:22

Linić je istaknuo kako se Vlada bori s recesijom te da su smanjili deficit na tri posto i dodao kako to nekima očito smeta pa se zbog toga pokreću glupe polemike.

Ministar financija Slavko Linić uoči sjednice Vlade obračunao se s kritičarima privatizacije iz redova HDZ-a, a dalo se naslutiti kako se obraća i pojedinim ekonomskim analitičarima.

– Dug koji će se popeti na 200 milijardi kuna nije stvorila ova Vlada. Sramim se znanstvenika koji tumače da to ne treba vraćati. Građani, čuvajte se takvih znanstvenika, dugove treba vraćati i ne postoji država koja ih neće vraćati, rekao je Linić i dodao kako će se to postići privatizacijom i prodajom imovine. Linić je istaknuo kako se Vlada bori s recesijom te su smanjili deficit na tri posto i dodao kako to nekima očito smeta pa se zbog toga pokreću glupe polemike.

– Svi imamo pravo reći da Vladina politika ne valja, ali dug nije stvorila ova vlada. Ona ima 10 milijardi duga deficita jer smo vraćali kamate i kresali potrošnju koju su oni digli do abnormalnih visina i sada pričaju gluposti – rekao je Linić.

Ministar financija nastavio je "šamarati" i nakon sjednice Vlade. Ovog puta obrušio se na sve koji tvrde da su Vlada i on osobno strašno pogriješili kada su PDV u turizmu i ugostiteljstvu smanjili na deset posto jer je time državni proračun ostao kraći za čak tri milijarde kuna.

– Vele da sam debil. Očito jesam! Ako sam tri milijarde kuna samo tako bacio, pa to samo debili mogu raditi! – sarkastičan je bio Linić, a kritičare je potom nazvao "kvazianalitičarima koji lupaju neistine i koriste medije da straše građane". Upitan smatra li da je adekvatno plaćen za posao koji obavlja, Linić je rekao da to nije bitno i da se ne žali jer želi "odraditi svoj posao za razliku od kvazianalitičara koji iz proračuna izvlače novac i zarađuju u Savjetu HNB-a".

>> 'Kritičari kažu: Kreteni su spustili PDV na 10 posto i uništili proračun'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije