Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bacili mrlju
Povratak na članak

Skupina sa zastavom IX. bojne HOS-a uzvikivala 'Za dom spremni'. Dvojica privedena zbog paljenja srpske zastave

Zlatko Hasanbegović, HDZ-ov ministar kulture, u Kninu je izjavio da ustaško znakovlje nije dobrodošlo.

Komentari 111

IM
imperatoriso
15:03 05.08.2016.

Opet vama lijevim medijima smetaju HOS-ovci, jesu li vam smetali kada su ginuli u Vukovaru, Dubrovniku, Škabrnji, Maslenici itd. Tamo gdje je odnos srpskih snaga bio 10 naprema 1, tamo su uvijek bili HOS-ovci da svojim tijelima zaustave srpsku vojsku, a gdje ste vi ljevičari tada bili? Bili ste manji od makovog zrna i nadali se da će jugo vojska poraziti naše HOS-ovce i branitelje, e pa gadno ste se prevarili.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:03 05.08.2016.

Ovi koji hodaju Kninom i viču "Za dom spremni", HOS-ovci su čiji je službeni pozdrav i grb "Za dom spremni", oni očito jesu bili za dom spremni i zato su pbijedili Aleksandra Vučića, Tomu Nikolića i Ivicu Dačića koji s Pupovcem obilježavaju Dan žalosti u Srbiji, pripremaju nova opanjkavanje Hrvatske po svijetu, a kukavice od Kolinde pa nadalje samo se povijaju pred njima i ispričavaju dok službena politika agresorske države Srbije preraspoređuje svoje pozicije i povećava verbalnu i političku agresiju prema Republici Hrvatskoj, očito ohrabreni što im ovdje nema tko parirati. Pročitajte jučerašnji govor Vučića kao i izjave srpskih popova o zapadnim srpskim zemljama. Bolje vam je pamet u glavu i zbijte redove jer u Srbiji je na pomolu preduvertira Miloševićevskog vremena traženja pravde za srbe. Ne vjerujete? Odmahujete rukom? U redu, strpite se malo, narod kaže živi bili pa vidjeli.

VL
MI
Mimizo
14:45 05.08.2016.

protiv sam ustaških znakova ali zasšto ne pišete i isto ne osuđujete u večernjem nošenje kapa sa zvjezdom petokrakom u kumrovcu i u srbu kao i jugoslovenske zastave dok i to nebudu svi osuđivali neće biti pomirbe

VL
AB
abendblatt
15:03 05.08.2016.

Ako je NDH bila totalitaristicka, a njezini simboli nepozeljni, STO je Bila komunisticka Yuga? cija se petokraka koja je palila i ubijala po Hrvatskoj pozeljna.

VL
Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
15:35 05.08.2016.

Zivjela IX.bojna i HOS! Hvala vam momci!!

VL
AB
abendblatt
15:23 05.08.2016.

Pod tim i satim pozdravom su ginuli za slobodu Hrvatske, ZDS je pozdrav hrvatskih branitelja i tu nema nista spornog, sporni su oni koji taj pozdrav osporavaju.

VL
PO
portugisac
15:44 05.08.2016.

Da budemo na čistu i sa NDH. Nije to bila zločinačka tvorevina već je to bila povijesna čežnja Hrvatskoga naroda za svojom državom. Ono što je jedinstveno je da je jedino NDH optužena kao zločinačka i to od komunističkoga sistema. Nama se od udbe i komunista provlači kako je Hrvatska nastala na antifašizmu a što je naj veća laž. Da su se antifašisti borili za Hrvatsku oni bi svrgli ustašku vlast i uveli demokratsku vlast u Nezavisnu Državu Hrvatsku. Međutim oni su to sve "zdrobili" i stvorili komunističku Jugoslaviju i Hrvatski narod u toj tamnici kao sluge. Pitajmo se da ako je u Italiji bio fašizam a u Njemačkoj nacizam zašto se njih nije porobilo a ustari dobili su demokraciju i pravo da sami biraju novu vlast. Crni je humor to spominjati Hrvatsku i antifašizam. Da su Hrvati antifašisti dokazali smo u domovinskome ratu gdje smo pobijedili srpski fašizam.

VL
PE
perinjo
17:12 05.08.2016.

Za dom....spremni

VL
Avatar zlatko.peric.365
zlatko.peric.365
15:52 05.08.2016.

Za dom spremni

VL
PO
portugisac
15:26 05.08.2016.

Prvo moramo odrediti šta je to ustaško znakovlje i proglasiti ga kažnjivim. Inaće bi mogla i Hrvatska kuna doči pod ustaško znakovlje. Bit svega je da mi sami i večinski moramo to sve odrediti. "Za Dom Spremni" je pozdrav iz Domovinskoga rata i to ne samo HOS-a već i drugih Hrvatskih postrojbi. Nema veze tko ga je prije koristio, nama je dobro došao.Pjevalo se je Juru i Bobana jer oni koji su nas napadali imali su monopol na Titove borbene i četničke ala "Druže Slobo šalji nam salate biti će ........................". Strašno je to i slušati. Ti isti kojima smeta taj pozdrav su isti oni koji su napustili sjednicu kada se je proglašavala neovisnost Države Hrvatske. Samo njima to smeta i etno biznismenu. Zar se mi moramo obazirati na šaku jada i nećega se stiditi. Otac mi je bio Ustaša i prošao Križni put a mene ne interesiraju Ustaše već ono što smo stvorili u domovinskome ratu. Od tu se piše najsvetija Hrvatska povijest. Probajmo ju sačuvati.

VL
GO
GodfridBujonski
15:24 05.08.2016.

Al da je netko rekao za "Domovinu s Titom" onda bi sve štimalo:)). Koji su to pajaci.. A Vi i dalje pušite, tu njihovu propagandističku pričicu u koju niti oni sami ne vjeruju! Pro domus(stari latinski pozdrav)!!!

VL
MS
mare_split
15:27 05.08.2016.

VL, molila bih da objavite što od slogana, naslova, pokliča i sl. NIJE 'ustaško', jer to bi bio puno kraći popis do svega što je hrvatska povijest, dok SVIM Domoljubima u RH predlažem da ZDS zamijene s pokličom Za Dom i našu djecu spremni i tako zauvijek 'odjeb...u svaku polemiku na tu temu! Naravno, red bi bio da VL priupita druga veleizdajnika, Stevana, kakvu je to on pjesmu o Juri i Bobanu pjevao, koja ga je tako lako 'ugurala' u 'antifašiste'! Jadno! ... Hrvati imaju povijest puno stariju od vremena ubojice tita pa tako i pravo da to ŽIVE, iskazuju i tome se DIVE!

VL
ST
stric7
16:11 05.08.2016.

...čemu neuroza.... Hrvatska regularna Vojska pjeva domoljubne pjesme u Hrvatskom Kninu na dan Hrvatski Branitelja... normalno da će pjevati i slaviti , slave veličanstvenu pobjedu....

VL
CA
Catalonia
16:33 05.08.2016.

Mi smo spremni braćo za dom i za Boga,deveta je bojna Hos-a otrov za zlotvora........ Vječna hvala i slava neustrašivim pripadnicima legendarne 9.bojne HOS-a(pitajte chedeke o njima) i svim ostalim hosovcima i svim braniteljima.ZDS

VL
DE
Decembar
21:27 05.08.2016.

Ovi sto pale Srpsku zastavu su fasisti a za ovog novinara kad Seselj pali Hrvatsku zastavu to je sloboda covjeka.

VL
NI
ninja72
15:28 05.08.2016.

Kapu sa petokrakom na glavi mugu nositi, a pravi Hrvat nema pravo pokazati da je Hrvat-gdje su snimke izbliza sa prosjeda u Zagrebu?

VL
Avatar docCL
docCL
17:15 05.08.2016.

Nova i dalje daje vise prostora srbimima nego oluji

VL
TR
trnjedotokija
21:37 05.08.2016.

za dom spremni uvijek,,smrt jugofašizmu i komunizmu,,

VL
AN
antekralj75
17:19 05.08.2016.

Svaka čast, braćo Hos-ovci!

VL
PA
pandora
15:19 05.08.2016.

Ne vidim problem u tome Drugi mogu davat svakakve izjave i nikom nista

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.