Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudska bitka

Škegro pobijedio Samodola: Imamo samo moralnu satisfakciju

'08.02.2012., Zagreb - Borislav Skegro i Tomislav Matic iznijeli su n a konferenciji za medije svoje vidjenje slucaja Quaestus fonda  Photo. Patrik Macek/Pixsell'
'Patrik Macek/PIXSELL'
28.09.2012.
u 21:00

– Nisam ni očekivao da će presuda biti drukčija – komentira Samodol i dodaje kako očekuje da će i sve sljedeće presude biti slične, odnosno protiv Hanfe

Nakon godinu dana pravne borbe Borislav Škegro, jedan od članova uprave Quaestus Investa, dobio je spor protiv uprave Hanfe – prije svega tadašnjeg čelnika agencije Antu Samodola – koja je prošle godine zabranila rad Škegrinom nekretninskom fondu. Naime, Visoki upravni sud RH donio je presudu kojom poništava prošlogodišnje rješenje uprave Hanfe tvrdeći kako nije bilo zakonske osnove da se dozvola za rad oduzme. No, Samodol je i dalje uvjeren da Škegrin nekretninski fond nije radio u skladu sa zakonom.

Uništeni fondovi

– Nisam ni očekivao da će presuda biti drukčija – komentira Samodol i dodaje kako očekuje da će i sve sljedeće presude biti slične, odnosno protiv Hanfe, za razliku od prethodnih godina kada je sud presuđivao u korist agencije. Ove godine sud je naime već presudio u korist LRH i Belja, a protiv Hanfe.

Ipak, činjenica je da je fondu nanesena financijska i reputacijska šteta zbog čega su i dioničari samovoljno likvidirali fond, da je propalo puno projekata, pa time i radnih mjesta koje je fond planirao ili je već realizirao. Zato Škegro i komentira: – Tom presudom postignuta je samo moralna satisfakcija, jer izgubljena su radna mjesta, a primjerice samo planirani projekt u Klinča Selu otvorio bi 200 radnih mjesta – kaže Škegro i ponavlja da nije bilo ni jednog razloga da im se licencija za rad oduzme te naglašava da im nije omogućeno da se usklade sa zahtjevima Hanfe.

Tako je zaključio i Visoki sud tvrdeći da “Hanfa nije postupala u dobroj vjeri kada ja oduzela dozvolu za rad prije nego što je Quaestus uopće imao mogućnost uskladiti se s njenim ranijim nalozima”. Škegro skreće pozornost da je Hanfa s prijašnjom upravom napravila štetu jer danas ne posluje ni jedan nekretninski fond te kako se zloporaba ovlasti takvih dimenzija i na tako očit način u jednoj tako ključnoj instituciji kao što je regulator tržišta kapitala više ne smije ponoviti.

Moguće tužbe?

– Stoga se nadamo da će i naš primjer potaknuti nadležne institucije da pronađu rješenja koja će rezultirati učinkovitim i odgovornim nadzorom tržišta kapitala, bez samovolje pojedinaca i zloporaba velikih ovlasti – ističe uprava Quaestusa. A nakon te odluke moguće je da dioničari fonda podnesu tužbu protiv Hanfe, koju će platiti porezni obveznici.

>> 'Samodol nije bio dosljedan, dokaz su slučajevi Liburnija i Belje'

Komentara 3

VE
velika
21:01 28.09.2012.

Škegro najveći lopov..i nitko mu ništa ne može...fascinantno

VE
velika
21:19 28.09.2012.

a gdje Škegro ima morala kako moral i Škegro mogu u istu rečenicu

NE
neverane
21:29 28.09.2012.

Najprije Agrokor,pa sad Škegro.Jel taj Samodol promašena investicija kad mu obaraju zabrane ko malom djetetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije