Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
palac dolje

'Samodol nije bio dosljedan, dokaz su slučajevi Liburnija i Belje'

'09.06.2011., Zagreb - U Gospodarskoj komori predstavljena je Varsavska burza,  Ante Samodol  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/PIXSELL
06.09.2012.
u 21:40

Bivšem šefu Hanfe 
Anti Samodolu na teret se stavljaju i presude protiv odluka Agencije

Vlada na današnjoj sjednici nije usvojila izvješće o radu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) za 2011. godinu te je predložila Saboru da izvješće ne prihvati. To se može smatrati i izravnim napadom na bišveg šefa Hanfe Antu Samodola jer se izvješće odnosi na razdoblje kada je on bio na čelu te agencije. Ministar financija kazao je da izvješće ne može prihvatiti ponajprije zato što “nije moguće potvrditi da je Hanfa bila dosljedna i da su njena rješenja i zaključci donošeni uz uvažavanje načela razmjernosti i pravičnosti.

>> Novi zakon udar je na neovisnost Hanfe

– Naše sumnje potvrdile su i nedavne presude Visokog upravnog suda u slučaju Liburnije i u slučaju Agrokora i Belja, a posebno onog što imamo primjedbu da se nije zaustavljalo trgovanje dionicama u vrijeme kad je država konsolidirala pojedine pravne subjekte. Nažalost, moramo reći da je na Upravnom sudu još niz upravnih sporova, a ishod mnogih od tih je neizvjestan – rekao je ministar financija Slavko Linić.

Hanfa je, naime, u srpnju ove godine izgubila sudski spor kada je na Visokom upravnom sudu poništena odluka Hanfe iz 2009. godine koja je Grad Opatiju, te općine Lovran, Mošćenička Draga i Matulji teretila za milijunske obveze prema društvu Liburnija Rivijera Hoteli. A Visoki upravni sud poništio je i rješenje Hanfe u slučaju Belje te je sve vratio na početak. Prema tom rješenju, Agrokor ne mora platiti 790 milijuna kuna dioničarima za preuzimanje preostalih dionica Belja.

Vlada i ministar Slavko Linić bivšem šefu Hanfe Anti Samodolu predbacuju i 21 milijun kuna minusa napravljenog u 2011. godini.

>> Ante Samodol: Zbog Škegre prijetio mi je i ministar

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
18:44 07.09.2012.

ni opatija ne mora objaviti janvu ponudu.. pa ne možete tražiti od agrokora da napravi nešto što sdpovom gradiću dozvoljavamo! nek plate i jedan i drugi. opatija želi biti suvlasnik, a to ima i neke posljedice. ne možeš samo tako biti vlasnik, bez ulaganja, obaveza! ja bih im opalio one silne milijune. imaju oni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije