Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez pitanja, molim

Sjednica Vlade: Šuker nervozan zbog pitanja o kontroli Carine

sjednica vlade, šuker, kosor
Robert Anić/PIXSELL
30.09.2010.
u 19:32

Pustite institucije pravne države da rade svoj posao, uzrujano je ministar financija odgovorio novinarima.

Od kada je premijerka Jadranka Kosor došla iz SAD-a, gdje je daleko od ministara najavila promjene u Vladi, među ministrima je osjetna nervoza i nitko se javno ne želi izjašnjavati koliko je siguran na svojoj poziciji. Nakon užeg kabineta jučer i današnje sjednice Vlade bilo je vidljivo na ministrima da je situacija napeta, a tome je pridonijelo i uhićenje Mladena Barišića.

Ne žele pitanja

Nitko od ministara, uključujući premijerku, ne želi da ih se išta pita.

Božo Biškupić izjavio je kako on osobno ništa ne zna o tajnim stranačkim računima.

– Ne vjerujem da me je Barišić spominjao istražiteljima. Imam čistu savjest, nikad se nisam bavio novčanim poslovima ni oko stranke ni oko ičeg drugog - poručio je.

Tek nešto opsežniji odgovor dao je ministar Božidar Kalmeta izjavivši kako se ne boji za svoju poziciju, a isto je poručio i ministar Ivan Šuker, ali već dan nakon premijerkine najave rekonstrukcije Vlade. A upravo su prva nagađanja bila kako bi ta dva ministra mogli napustiti Vladu. Pa nakon tih nagađanja ni ministar Šuker više nije bio raspoložen za izjave, trenutačno vezane prije svega uz uhićenje Barišića, koji je bio tajnik u njegovu ministarstvu, a i čija je carina u nadležnosti Ministarstva financija.

Nakon sjednice Vlade novinarima je na upit o tome je li bilo kontrole u Carini samo uzrujanim tonom poručio da puste institucije pravne države da rade svoj posao.

Bez obrazloženja

Uži kabinet pretvorio se u zatvorenu sjednicu Vlade kako bi s dužnosti ravnatelja Carinske uprave i državnog tajnika razriješili Barišića, a nakon dolaska glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa očekivala se je i rasprava o izbacivanju Barišića iz stranke.

No danas je Bačić izjavio da to što je Barišić priveden i osumnjičen nije prema Statusu HDZ-a razlog za brisanje iz stranke. Očekivalo se i da će se premijerka izjasniti o svojoj izjavi o promjeni u Vladi i uhićenju Barišića, no iz nervozne Vlade nema obrazloženja i poruka. Pa čak i saznanja novinara da je ministre na užem kabinetu smirivala objasnivši im da je pri smjenama u Vladi mislila samo na pojačanje kadrova zbog novih projekata jučer je iz Vlade demantirano.

Komentara 55

KR
Kronika
19:37 30.09.2010.

Evo kako se laže. HDZ-ovac a ima čistu savjest. Ma kako to ide zajedno?

PI
Pippo9
19:39 30.09.2010.

Pravna država radi svoj posao a novinarski pritisci su sasvim neumjesni

GO
gori
22:09 01.10.2010.

JEL POSTOJI U ZAKONU OSNOVA ZA POKRETANJE POSTUPKA ZABRANE RADA HDZ-a????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije