Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerovali ili ne

Sj. Koreja: Otkrili smo brlog jednoroga korejskog kralja!

kim jong-un
AFP/PIXSELL
02.12.2012.
u 17:05

Brlog je navodno 200 metara udaljen od hrama Yongmyong u Pyongyangu, u kojemu se kralj Tongmyong opuštao

Jednorozi su za gotovo svako dijete na svijetu bića iz bajki, no ne i za sjevernokorejsku vladu. Naime, tamošnja je državna novinska agencija objavila kako su arheolozi pronašli brlog jednoroga kojega je svojedobno jahao drevni korejski kralj Tongmyong, prenosi Huffington Post. Brlog je navodno 200 metara udaljen od hrama Yongmyong u Pyongyangu, a stijena ispred brloga navodno sadrži rezbarine iz vremena kraljevstva Koryo, koje je trajalo od 918. do 1392. godine.

Jo Hui Sung, direktor Povijesnog instituta Akademije društvenih znanosti, koji je otkrio brlog, kao dokaz navodi povijesne knjige. U jednoj od njih, "Povijesti Koryja", piše kako je hram bio mjesto u kojemu se Tongmyong opuštao, te da se tamo nalazio brlog njegova jednoroga.

Priča je zaista nevjerojatna, no ne i neobična za sjevernokorjesku propagandnu mašineriju proslavljenu pričama o božanskom rođenju Kima Jong-ila i prirodnim čudima u vrijeme njegove smrti. Dok je još bio živ, Kim je navodno izumio hamburger, napisao 1500 knjiga za vrijeme studija, a bio je i vrstan filmski redatelj i autor opera.

>> Nisu shvatili šalu pa proglasili Kim Jong-una najseksi muškarcem

Komentara 3

TO
torrente
17:53 02.12.2012.

nemamo se šta smijati,tako i nama naši bajke pričaju,doduše malo sofisticiranije ali ipak nas vuku za nos

BU
bubimir
18:05 02.12.2012.

izgleda da je njegov duh preselio u hrvatsku pa ušao u linića koji je naglo postao inventivan ali ne po pitanju hamburgera već po izumljavanju poreza, harača i drugog. Za naš turizam to predstavlja još jednu priliku - možemo otvoritii muzej poreza i popularno zvanih parafiskalnih davanja, garant jedan obilazak bi trajao cijeli dan

SE
sestrićna
22:13 02.12.2012.

za to se ne mora ići u s.koreju..imamo mi to doma..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije