Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popustio nasip

Sisačka gradonačelnica žestoko po Hrvatskom vodama: 'Nasip saniraju već dvije godine'

Sisak: Ministri Medved i Banožić obišli poplavljen kompleks za terapijsko jahanje
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
18.05.2023.
u 12:35

Savski nasip na području Galdova u Sisku popustio je pod silinom vode u četvrtak ujutro, a područje koje koristi Udruga za terapijsko jahanje KAS završila je pod vodom. 'Hrvatske vode taj nasip saniraju već dvije godine', kaže sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ističući kako je zbog sporosti Hrvatskih voda sada taj nastup popustio.

''Zatražili smo pomoć vojske koja bi trebala danas doći te probati učvrstiti ovo područje. Nažalost, pri povišenju vodostaja Save tu se uvijek plavi, a nasip Hrvatske vode još grade. Sutra očekujemo da će u Sisak stići val Kupe, koji ćemo spremni dočekati. Cijeli dan smo na terenu kako bismo sve osigurali'', rekla je Ikić Baniček, a prenose 24 sata.

Gradonačelnica dodaje kako problema ima i u Odri. ''Hrvatske ceste grade most te su zatrpani kanali koji su dobro funkcionirali. Zbog toga bi moglo i tamo doći do problema'', strahuje gradonačelnica. Njezin zamjenik Marko Krička istaknuo je kako će životinje iz Udruge Kas biti zbrinute u gradskim ustanovama. 

GALERIJA Vapaj iz sisačke udruge: Morat ćemo sve ispočetka, sve je uništeno

Sisak: Ministri Medved i Banožić obišli poplavljen kompleks za terapijsko jahanje
1/16

''Konje i ostale životinje će zbrinuti Grad Sisak. Nasip treba biti završen 30. lipnja ove godine, ali čini se da to neće biti tako'', kaže Krička.

VEZANI ČLANCI: 

''Sve je uništeno. Treći put smo pod vodom, no dva puta imali smo samo štalu pod vodom zbog proboja vode, pumpe su ispumpavale, ali sad je nasip puknuo i sve je pod vodom. Konji čekaju na evakuaciju, Grad nam je osigurao prostor na Sajmištu Topolovac i tamo ćemo ih smjestiti'', rekla nam je Alenka Berendika, predsjednica Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS u Sisku za Večernji.hr.

VIDEO Prodor ispod savskog nasipa u sisačkom Galdovu

 

Komentara 7

Avatar Idler 3
Idler 3
14:28 18.05.2023.

Pitajte gradonačelnicu kaj ona sanira iako su joj nofci odobreni ?

Avatar argus100
argus100
14:38 18.05.2023.

A ja bih očekivao od tako lijevo progresivne gradonačelnice, povesti na čelu kolone udarnike, mlade skojevce. Oni bi to preko noći, ako treba, sve uradili.

JF
Jure_Francetić
18:09 18.05.2023.

Posao sanacije i izgradnje novog dijela Galdovačkog Savskog nasipa dobila je tvrtka sa područja Ivanić grada , najnižom ponudom na natječaju. Sada jesu li ta ponuđena sredstva za obavljanje ugovorenih poslova doista preniska za kvalitetnu i bržu izgradnju uzrok odugovlačenja radova , ostaje nam samo za zapitati se. Neimenovana tvrtka inače nema očito potrebno - dugogodišnje iskustvo u izgradnji vodnih građevina te u kombinaciji sa povremeno lošijom hidro meteorološkom situacijom protekle dvije godine , očito dovodi do usporavanja gradnje . Bilo bi zanimljivo upitati grdonačelnicu je li upoznata sa dinamikom izvođenja radova tvrtke njezinog kuma koji u konzorciju sa još jednom tvrtkom (koja je u svojstvu nosioca radova zbog potrebnih licenci) radi na izgradnji Kupskih nasipa na području Petrinje ? Također je za vrijeme lanjskih poplava uz brojne druge angažirane na obrani od poplave morala biti angažirana i vojska , zbog toga što nasip nije bio dovršen na vrijeme. Sada je zanimljivo za vidjeti kako su na vidjelo izašla dvostruka mjerila dotične gospođe te upiranje prstom u nekoga drugoga. Možda iz razloga što Petrinja nije njen grad , grad koji vodi...itd. No , po svemu sudeći sasvim je izgledno da će doći i vrijeme kada će se i u nju upirati prstom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije