Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob na granici

Sirijci minobacačem pogodili selo, a turska vojska uzvratila vatru

sirija
AFP/Pixsell
06.10.2012.
u 09:40

Sukob se nastavlja nakon što je Sirija u srijedu bombardirala turski grad Akcakale i ubila ženu i četvero djece.

Turske snage i četvrtog su dana uzvratile vatru nakon što su Sirijci minobacačem pogodili tursko pogranično selo Guvecci u pokrajini Hatay, piše BBC.

Dodaje se da je selo pogođeno tijekom intenzivne borbe sirijskih snaga i pobunjenika u pokrajini Idlib.

Sukob se nastavlja nakon što je Sirija u srijedu bombardirala turski grad Akcakale i ubila ženu i četvero djece.

Turski je parlament nakon napada odobrio vojnu akciju na području Sirije, a premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je Siriju da zemlje "nisu daleko od rata", no naglasio je kako odluka parlamenta ne znači da će do rata doći.

Turska je u petak dovezla tenkove i protuzračne projektile u Akcakale.

>>Žena i četvero djece poginuli u napadu Sirije na turskoj granici

Ključne riječi

Komentara 8

SJ
Sve je uzalud
11:08 06.10.2012.

Umjesto NATO-a turska bi trebala odraditi posao.Osim toga al nisu ameri(putem pobunjenika) mogli poprašiti Tursku i reć da su to Sirijci (Asadovi). Turci kažu ne treba njima NATO oni to mogu sami. Jako prozirno. Treba dovesti Kineze i Ruse da naprave liniju razdvajanja a ne NATO. Zašto uvijek NATO mora biti svjetski policajac.

HK
Hilari Klinton
11:22 06.10.2012.

Evo, sada Ameri kure i u Jordanu, tamo se upravo dešava "događanje naroda". Kako sada stvari stoje izgleda da njihove bitke još "nisu oružane, mada i takve nisu isključene".

KO
koza2
10:18 06.10.2012.

Pa bi Sirija koja ima rat u svojoj zemlji zaratila sa Turskom?Napala ih minobacačima sa dometom 6 km,a imaju tenkove, haubice,rakete.... Sirija je nekada bila turska ,pa francuska kolonija.. Bojim se da je ovo nova-stara podjela svijeta....Sve upućuje na stanje prije WW2 rata....Povjest se ponavlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije