Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALJUŽA HNL-a

Širić Malešu: Slobodno daj Stipi to. Tu je i njegov dio!

neven sprajcer,zeljko siric,portal (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
14.06.2013.
u 15:08

U nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru preslušane su snimke tajno snimljenih razgovora

– Imam li ja razloga da dolazim ili ne? – rečenica je iz jednog od tajno snimljenih razgovora koju je u prosincu 2011. Željko Širić, bivši predsjednik sudačke komisije HNS-a, uputio Hrvoju Malešu, tadašnjem predsjedniku HNK Hajduk. Njih su se dvojica trebali naći kako bi Maleš, u tom trenutku USKOK-ov pouzdanik, Širiću predao dio od 95.000 eura, koliko je Širić tražio da bi Hajduk u toj sezoni imao “pošteno” suđenje.

Taj i još nekolicina tajno snimljenih razgovora preslušani su na zagrebačkom Županijskom sudu, u nastavku suđenja Širiću i Nevenu Šprajceru, optuženima za primanje, odnosno davanje mita. U cijelu operaciju primopredaje novca uključen je i Stjepan Djedović, protiv kojeg je suđenje razdvojeno zbog njegova teškog zdravstvenog stanja. U tajno snimljenim telefonskim razgovorima tako se čuje kako Širić navodi Djedovića po Zagrebu, do hotela Antunović, u kojem se Djedović treba naći s Malešom.

Maleš je šokiran kada mu na zakazani sastanak umjesto Širića dolazi Djedović pa prvo provjerava sa Širićem o čemu je riječ: – Alo, di si ti? – pita Maleš Širića. – Morao sam na put i kod gradonačelnika. Je li Stipe tu? – odgovara i pita Širić.

– Ja Stipu prvi put vidim i čujem što se tiče onog našeg... Je l’ da njemu to dam? Ja bi’ radije tebe čeka’... – kaže mu Maleš. – Daj njemu slobodno, tu je i njegov dio – odgovara Malešu Širić. Nakon što je provjerio tko mu je to došao na sastanak, Maleš nastavlja konverzaciju s Djedovićem, pa mu u jednom trenutku kaže: – Željko mi je obeća’ da ćemo, kad sad damo ovo ljudima za Božić, imati pošteno proljeće, bez greške... (Maleš misli na 30.000 eura, koje je malo potom predao Širiću, nakon čega su Širić i Djedović uhićeni, op. a.).

– Garantiram to.... – replicira mu na to Djedović. Inače, tijekom razgovora Maleš govori Djedoviću i kakvo je stanje u Hajduku pa mu kaže da mu je najbitnije da Hajduk na proljeće bude drugi te dodaje: – Meni glava o tome ovisi, hoćemo li biti drugi... Dotaknuo se Maleš i Hajdukova igračkog kadra pa tako u jednom trenutku kaže Djedoviću: – Evo, baš sam sad prije bio na sastanku s nekim menadžerima... Jedan kaže da ima veze po Rusiji. A ja mu kažem da je 30 igrača na prodaju. Od toga bi’ 10 da’ besplatno, a za dvojicu bi’ mu platio 200.000 eura samo da ih odvede... Djedović sve to sluša, povlađuje Malešu te priča kako je Hajduk bez obzira na sve velik klub. Inače, cijeli taj razgovor koji traje 45 minuta nije preslušan, jer je pozadinska buka prejaka. Stoga je Širićeva obrana zatražila da se vrpca očisti od tih zvukova pa nakon toga ponovno presluša, a tom je zahtjevu sudsko vijeće udovoljilo.

U sudnici je preslušavan i jedan razgovor između Širića i Ivana Bebeka, nogometnog suca, na kojeg je Hajduk počesto imao primjedbi zbog greški koje je Bebek radio na štetu Hajduka. Bebek tako od Širića traži savjete koga da postavi za četvrtog suca pa njih dvojica tako "pretresaju" cijeli sudački korpus HNS-a, uz Širićevu opasku da “dečke treba nagraditi” te upozorenje Bebeku na jednog suca: – Nemoj ga previše uzdizati, sutra će ti raditi o glavi... Suđenje se nastavlja u rujnu, a osim Maleša, na klupu za svjedoke sjest će Bebek, Alojzije Šupraha, Igor Štimac...

>>Maleš: Mogu nabavit 40.000 €, Širić: Da ljudi nešto dobiju za Božić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije